Stiri despre barroso

  101 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum pot fi convinşi europarlamentarii noştri să iasă la luptă în
apărarea unui obiectiv strategic al României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum pot fi convinşi europarlamentarii noştri să iasă la luptă în apărarea unui obiectiv strategic al României?

  Tema este una la îndemână şi evidentă: intrarea României în Spaţiul Schengen. Problemă care, pe an ce trece, se transformă, vizibil, fie într-o şaradă imposibil de descifrat, fie într-o batjocură la adresa ţării noastre care, totuşi, cum se spune în Tratat, este un stat membru cu drepturi şi cu obligaţii egale cu cele ale partenerilor din club.

 • Europa, îngăduitoare cu Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa, îngăduitoare cu Putin

  Uniunea Europeană intenţionează să coopereze cu Rusia pentru a se ajunge la o soluţie politică a conflictului din estul Ucrainei, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. În ceea ce priveşte noile sancţiuni împotriva Moscovei, acestea au fost adoptate, dar punerea lor în aplicare a fost amânată.

 • „Semnarea Acordului
de Asociere de către Moldova reprezintă un pas mic spre UE, dar
necesar”. Experţii spun ce urmează după această procedură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Semnarea Acordului de Asociere de către Moldova reprezintă un pas mic spre UE, dar necesar”. Experţii spun ce urmează după această procedură

  După semnarea de vineri a Acordului de Asociere cu UE, urmează procedura de ratificare în toate parlamentele statelor-membre, plus în cel al Republicii Moldova, şi implementarea acestui document. Asta înseamnă că demnitarii trebuie să depună şi mai multe eforturi pentru a pune în aplicare prevederile tratatului, spun specialiştii. Joi, Acordul de Asociere UE-Moldova ar putea fi ratificat simultan de parlamentele de la Chişinău şi Bucureşti.

 • Vladimir Voronin i-a spus în faţă lui Jose Manuel Barroso de ce comuniştii sunt împotriva Acordului de Asociere cu UE şi că nu vor participa la ratificare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Voronin i-a spus în faţă lui Jose Manuel Barroso de ce comuniştii sunt împotriva Acordului de Asociere cu UE şi că nu vor participa la ratificare

  Comuniştii consideră că Acordul de Asociere la UE, pe care Republica Moldova urmează să-l semneze pe 27 iunie, nu contribuie la dezvoltarea şi modernizarea ţării, iar Acordul de Liber Schimb ar fi chiar un pericol pentru enonomia ţării. PCRM şi-a expus argumentele într-o scrisoare cu anexă, înmânată de Vladimir Voronin lui Jose Manuel Barroso, la întâlnirea pe care au avut-o azi, la Chişinău.

 • La Chişinău începe Davosul moldovenesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Chişinău începe Davosul moldovenesc

  Reprezentanţi ai unor mari companii internaţionale din peste 20 de state vor participa în perioada 5-12 iunie la Moldova Business Week, cel mai important eveniment investiţional al anului. Punctul culminant îl va constitui Conferinţa investiţională UE-Moldova, planificată pentru 12 iunie, la care va participa şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso

 • Patronatele din industria alimentară cer conducerii FMI, într-o 
scrisoare deschisă, acceptul pentru ca în România să scadă TVA la carne
 de la 24% la 5%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patronatele din industria alimentară cer conducerii FMI, într-o scrisoare deschisă, acceptul pentru ca în România să scadă TVA la carne de la 24% la 5%

  O coaliţie patronală formată din producători şi procesatori de carne a prezentat, joi, o scrisoare deschisă prin care va solicita Fondului Monetar Internaţional (FMI) să ia în calcul „posibilitatea exprimării unui acord privind reducerea cât mai rapidă a TVA la carne şi la preparatele din carne în România“. Reamintim că o delegaţie a FMI este aşteptată să sosească în România în cursul lunii iunie.

 • Popularii europeni reacţionează faţă de situaţia statului de drept
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Popularii europeni reacţionează faţă de situaţia statului de drept

  Cu o zi înaintea vizitei preşedintelui Traian Băsescu la Bruxelles, pentru întrevederea cu şeful Comisiei Europene şi membru PPE, Jose Manuel Barroso, preşedinţia Partidului Popular European (PPE), reunită ieri seară în capitala europeană, a emis o declaraţie comună cu privire la evoluţia evenimentelor de pe scena politică din România.

 • Proiectul vicepremierului Lazăr prinde contur datorită preşedintelui Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul vicepremierului Lazăr prinde contur datorită preşedintelui Băsescu

  Iniţiativa ministrului moldovean al Economiei Valeriu Lazăr privind instalarea pe linia electrică de 400 kV Vulcăneşti-Isaccea a unor convertore back to back, ce va permite reluarea importurilor de energie electrică din România în Republica Moldova, este intens promovată la Bruxeles de preşedintele român Traian Băsescu

 • Cum se contrazice Comisia Europeană în declaraţii şi fapte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se contrazice Comisia Europeană în declaraţii şi fapte

  Într-un moment de scădere a interesului general faţă de proiectul european, multe voci de pe Bătrânul Continent susţin că a venit timpul unei schimbări strategice a politicii dictate de Bruxelles. Ar fi de prisos să reluăm o discuţie ce îşi face loc din ce în ce mai des în dezbaterile europenilor, fie ele şi informale: criza identitară a Uniunii Europene, intensificată de tensiunile economico-sociale.

 • Recomandările lui Barroso pentru preşedintele Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recomandările lui Barroso pentru preşedintele Ucrainei

  Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avut o discuţie telefonică în cursul zilei de astăzi, cu Viktor Ianukovici, lansând un apel la calm şi cerând mai multă implicare paşnică din partea Kievului în soluţionarea protestelor violente care au cuprins capitala în ultimele zile.

 • Front comun împotriva exceselor britanice. Cum îi răspund oficialii europeni şi români lui David Cameron
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Front comun împotriva exceselor britanice. Cum îi răspund oficialii europeni şi români lui David Cameron

  Intenţiile premierului britanic de a cere schimbarea legislaţiei europene privind libera circulaţie pentru cetăţenii UE din România şi Bulgaria şi decizia sa de a înăspri regulile de acordare a beneficiilor sociale au provocat reacţii dure din partea oficialilor europeni. O pleiadă de mustrări şi argumente a fost lansată asupra lui David Cameron din partea Bruxellesului, dar şi a altor reprezentanţi ai capitalelor UE.

 • José Manuel Barroso: „Libera circulaţie e un principiu fundamental al Tratatelor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  José Manuel Barroso: „Libera circulaţie e un principiu fundamental al Tratatelor“

  Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a declarat miercuri că a fost informat telefonic de prim-minstrul britanic asupra noilor restricţii pe care Marea Britanie doreşte să le impună imigranţilor de la 1 ianuarie, o poziţie concretă a Comisiei în acest caz fiind posibilă după ce va primi propunerile legislative britanice, informează Agerpres.

 • Premierul Republicii Moldova către Barroso: „româna este limba ţării mele”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Republicii Moldova către Barroso: „româna este limba ţării mele”

  Pentru că în Europa nu se merge cu copilării, Iurie Leancă şi-a asumat identitatea românească a Republicii Moldova în faţa şefului Europei, Jose Barroso. Luat pe sus de către preşedintele Băsescu şi de către premierul României, Victor Ponta, şi dus direct la Bruxelles, Iurie Leancă nu a ştiut cum să reflecte mai bine apartenenţa la filonul românesc, încercând să profite de bunele legături existente între Barroso şi Băsescu.

 • Cine se bate pentru şefia Comisiei Europene. Politizarea executivului european ar putea fi o idee proastă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine se bate pentru şefia Comisiei Europene. Politizarea executivului european ar putea fi o idee proastă

  Este greu de spus dacă Martin Schulz are o şansă să ajungă într-o bună zi preşedintele Comisiei Europene, chiar dacă şi-a oficializat candidatura pe 3 noiembrie. Însă el şi-a făcut din acest scop o profesiune de credinţă: pentru preşedintele Parlamentului European, desemnarea succesorului lui José Manuel Barroso trebuie „politizată“, în toiul şi vârtejul alegerilor europene din mai anul viitor, scrie cotidianul „Le Monde“.

 • UE şi Canada au semnat un acord de liber schimb, după patru
ani de negocieri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE şi Canada au semnat un acord de liber schimb, după patru ani de negocieri

  Uniunea Europeană şi Canada au semnat vineri, după patru ani de negocieri, un acord de liber schimb, care ar trebui să crească schimburile comerciale dintre cele două economii cu peste 20%, au anunţat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi premierul canadian, Stephen Harper.

 • José Manuel Barroso a fost atacat cu ouă la o dezbatere în Belgia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  José Manuel Barroso a fost atacat cu ouă la o dezbatere în Belgia

  Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso a fost ţinta unor tineri care au aruncat cu ouă spre el în timpul unei dezbateri în Belgia, în semn de revoltă faţă de măsurile de austeritate care au dictat politicile ţărilor europene în ultimii ani. Cei doi l-au acuzat pe oficialul europeană că este vinovat pentru consecinţele crizei economice şi pentru moartea imigranţilor care s-au înecat în apropiere de insula italiană Lampedusa.

 • Brigitte Bardot îi cere lui Barroso să intervină în „problema maidanezilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brigitte Bardot îi cere lui Barroso să intervină în „problema maidanezilor“

  Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot a cerut marţi ajutorul preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, după recenta adoptare de către deputaţii români a unei legi care autorizează eutanasierea câinilor fără stăpân, „implorându-l să acţioneze împotriva acestor măceluri“, potrivit Agerpres.

 • Summit UE-Rusia: Energie şi vize
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summit UE-Rusia: Energie şi vize

  Liderii Uniunii Europene se întâlnesc în această seară la Ecaterinburg, în Rusia, cu preşedintele Vladimir Putin, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, precum şi cu alţi miniştrii de la Kremlin, în cadrul celui de-al 31 lea Summit dintre Rusia şi UE.

 • Barroso anunţă termenul
pentru reglementarea exploatării gazelor de şist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barroso anunţă termenul pentru reglementarea exploatării gazelor de şist

  Preşedintele Comisiei Europene a anunţat că până la sfârşitul anului se va finaliza un pachet de reguli pentru extracţia gazelor de şist în statele membre. Barroso a ţinut să precizez că se vor face toate eforturile pentru o exploatarea prudentă şi  în siguranţă a gazului de şist în Europa, ca răspuns la protestele ecologiştilor vis-a-vis de impactul acestei proceduri asupra mediului înconjurător.

Modifică Setările