Stiri despre aperitiv

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Reţeta unui aperitiv excelent: crochetele de ciuperci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţeta unui aperitiv excelent: crochetele de ciuperci

  Vă propunem aici reţeta Sandei Marin din celebra sa carte de bucate, cu care sigur nu veţi da greş. Crochetele de ciuperci sunt un aperitiv cald excelent, care poate fi servit inclusiv la micul dejun.

 • Cum se fac brioşele pufoase din cartofi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se fac brioşele pufoase din cartofi

  În locul banalului piure, cartofii pot fi transformaţi în brioşe pufoase cu brânză şi bacon. Mult mai uşor de servit, merg foarte bine pe platoul cu aperitive.

 • Aperitivul 100% natural, fără aditivi şi coloranţi, inventat de o tânără din Galaţi: „Are 170 de grame şi conţine 25% din necesarul zilnic de kilocalorii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aperitivul 100% natural, fără aditivi şi coloranţi, inventat de o tânără din Galaţi: „Are 170 de grame şi conţine 25% din necesarul zilnic de kilocalorii“

  Gabriela Dănoiu, studentă în anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, a absolvit Liceul Pedagogic, a vrut să se înscrie la Facultatea de Geografie, dar printr-o întâmplare a ajuns la Inginerie Alimentară, legându-şi numele de un produs creat 100% din ingrediente naturale.

 • Cel mai ieftin aperitiv. Cum faci salata de vinete perfectă. Cât se frig pe jar ca să fie gustoase şi cât ulei se adaugă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai ieftin aperitiv. Cum faci salata de vinete perfectă. Cât se frig pe jar ca să fie gustoase şi cât ulei se adaugă

  Salata de vinete este un aperitiv gustos şi usor de preparat în orice anotimp, dar mai ales vara. Se găteşte rapid, iar preparatul va fi cu adevărat delicios dacă legumele pe coc pe jar. Reţeta aperitivului ieftin şi sănătos o regăsim la regretatul gastronom Radu Antopn Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

 • Studentele care au creat pasta tartinabilă şi biscuiţii
ce asigură 25% din norma zilnică necesară de proteine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studentele care au creat pasta tartinabilă şi biscuiţii ce asigură 25% din norma zilnică necesară de proteine

  Tinerele, studente în anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, au impresionat la cea mai importantă competiţie studenţească destinată creării de produse alimentare innovative din România, pe care au câştigat-o în acest an cu un produs care conţine toţi aminoacizii esenţiali, aduce un aport de omega 3 şi omega 6, dar şi un aport de minerale.

 • Cornuri aperitiv
cu şuncă, măsline şi caşcaval
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cornuri aperitiv cu şuncă, măsline şi caşcaval

  Rapide şi foarte gustoase, cornurile aperitiv ne pot scoate din impas în week-end-urile în care primim în vizită oaspeţi neaşteptaţi sau în dimineţile în care ceasul nu ne-a trezit pentru un mic dejun ce necesită timp de preparare.

 • Cel mai sănătos preparat de post. Cum faci turtele bunicii, un aperitiv ieftin şi gustos. Cât se lasă coca la crescut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai sănătos preparat de post. Cum faci turtele bunicii, un aperitiv ieftin şi gustos. Cât se lasă coca la crescut

  Gătite mai ales în post, turtele sunt un apertivit ieftin şi sănătos. Reţeta de pe vremea bunicii se mai păstrează şi astăzi. Gătite ca odinioară la ţară, turtele făcute în casă sunt un deliciu. Gela Dumitrache, o învăţătoare din comuna călărăşeană Unirea, pasionată de gătit, meştereşte şi în prezent bunătăţi moştenite de la bunica sa.

 • Brioşe-aperitiv cu măsline şi
caşcaval, ideale pentru gustarea de dimineaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brioşe-aperitiv cu măsline şi caşcaval, ideale pentru gustarea de dimineaţă

  Dacă ai rămas în pană de idei pentru gustarea de dimineaţă, brioşele aperitiv cu măsline pot reprezenta soluţia ce te va scoate de fiecare dată din impas. Acestea sunt excelente şi pentru zilele în care prietenii îşi anunţă vizita, iar timpul nu îţi permite pregătirea unei reţete complicate.

 • Cel mai sănătos aperitiv. Cum faci salata de vinete perfectă. De ce se spală ceapa cu multă apă rece şi cu cât ulei se amestecă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai sănătos aperitiv. Cum faci salata de vinete perfectă. De ce se spală ceapa cu multă apă rece şi cu cât ulei se amestecă

  Deosebit de gustoasă, uşor de preparat şi savurată cu plăcere în orice anotimp, salata de vinete este un aperitiv nelipsit de pe mesele românilor. Cu maioneză sau fară, reţeta preparatului delicios o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea gastronomiei româneşti, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

 • Cel mai gustos şi ieftin aperitiv. Cum faci rapid langoşi cu brânză şi de ce se prăjesc scufundate în untură sau ulei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai gustos şi ieftin aperitiv. Cum faci rapid langoşi cu brânză şi de ce se prăjesc scufundate în untură sau ulei

  Aperitive deosebite de apreciate, langoşile cu brânză se prepară rapid. Pufoase şi delicioase, acestea se gătesc în gări, în holuri de cinema şi la bufete din majoritatea zonelor ţării. O reţetă gustoasă o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

 • Ruladă aperitiv cu spanac şi şuncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruladă aperitiv cu spanac şi şuncă

  Ruladă cu spanac şi şuncă, un aperitiv numai bun de pus în coşul pentru picnic dar şi pentru gustările rapide ale micilor năzdrăvani care nu au răbdare să stea la masă. Se pregăteşte rapid şi este un preparat care va încânta orice mofturos.

 • Chec aperitiv cu brânză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chec aperitiv cu brânză

  Din doar câteva ingrediente poţi prepara cel mai bun chec aperitiv cu brânză. Dacă îţi plac mâncărurile picante, nu ezita să adaugi şi ardei iuţi.

 • Biluţe de brânză cu verdeaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biluţe de brânză cu verdeaţă

  Un aperitiv simplu şi uşor de preparat, biluţele de brânză cu verdeaţă sunt ideale atunci când nu ai foarte multe ingrediente la îndemână, dar totodată de efect şi foarte gustoase.

 • Chec aperitiv cu măsline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chec aperitiv cu măsline

  Aceasta este o reţetă franţuzească extrem de populară pentru un chec aperitiv cu şuncă presată şi măsline. Textura acestui preparat delicios este undeva între o pâine şi un chec pufos, aşadar este un aperitiv perfect pentru mesele festive şi nu numai.

 • Clătite cu somon afumat, un deliciu la mesele festive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clătite cu somon afumat, un deliciu la mesele festive

  Aceste delicioase clătite cu somon reprezintă o variantă perfectă dacă vrei un mic dejun mai uşor. Totodată,le poţi servi la aperitiv la mesele festive, atunci când vrei să-i delectezi pe cei dragi cu un preparat deosebit.

 • Cele mai apetisante coşuleţe cu cremă de brânză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai apetisante coşuleţe cu cremă de brânză

  Cauţi un aperitiv simplu şi rapid, care să atragă toate privirile musafirilor tăi? Alege această reţetă şi nu vei da greş cu un platou cu coşuleţe cu cremă de brânză.

 • Cum să faci cele mai bune clătite de dovlecei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să faci cele mai bune clătite de dovlecei

  Nu sunt chiar un fun al dovleceilor, dar sunt unele preparate pe care le pregătesc cu drag de fiecare dată. Reţeta pentru cele mai bune clătite de dovlecei am descoperit-o nu cu mult timp în urmă şi de atunci o pregătesc ori de câte ori mi se face poftă.

 • Brioşe sărate cu bacon şi brânză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brioşe sărate cu bacon şi brânză

  Pentru a profita de gustul bun şi aromele combinate, serveşte brioşele atunci când sunt calde. Sunt bune şi reci, mai ales la micul dejun.

 • Salată de paste cu peşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salată de paste cu peşte

  Dacă ţi s-a făcut poftă şi de paste, dar şi de peşte, iată preparatul perfect care îmbină ambele ingrediente: salată de paste cu peşte. Te vei bucura astfel de o cină uşoară, săţioasă şi absolut gustoasă.

Modifică Setările