Cel mai gustos şi ieftin aperitiv. Cum faci rapid langoşi cu brânză şi de ce se prăjesc scufundate în untură sau ulei
0
Aperitive deosebite de apreciate, langoşile cu brânză se prepară rapid. Pufoase şi delicioase, acestea se gătesc în gări, în holuri de cinema şi la bufete din majoritatea zonelor ţării. O reţetă gustoasă o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ingrediente:
făină
1 cană de lapte
2 ouă
2 linguri de untură şi maia
Mod preparare:
Se face un aluat dospit din făină, 1 cană de lapte, 2 ouă, 2 linguri de untură si maia – bănăţenii fac o maia tare din drojdie desfăcută în ceva lapte călduţ cu puţin zahăr, frecată cu făină şi pusă la crescut într-o cratiţă cu apă caldă.
După ce a crescut destul, aluatul se întinde foaie şi se taie în dreptunghiuri lungi de o palma de om mare (dar late doar de un lat, bineînţeles) care se umplu cu tot felul de brânzeturi.
Se prăjesc scufundate în untură sau ulei pentru a deveni pufoase.
Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Vă recomandăm şi:
Cum se pregăteau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care îi face pufoşi
Cum faci cei mai buni ardei umpluţi ca în Bucovina. Ingredientele secrete ale preparatului