Studentele care au creat pasta tartinabilă şi biscuiţii ce asigură 25% din norma zilnică necesară de proteine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerele, studente în anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, au impresionat la cea mai importantă competiţie studenţească destinată creării de produse alimentare innovative din România, pe care au câştigat-o în acest an cu un produs care conţine toţi aminoacizii esenţiali, aduce un aport de omega 3 şi omega 6, dar şi un aport de minerale.

Trei tinere, studente în anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, sunt câştigătoarele prestigiosului concurs studenţesc de inovare alimentară Ecotrophelia 2019. După mai multe luni de cercetări şi teste, studentele au creat Hemp Mini-Meal, o combinaţie între o pastă vegetală ce conţine pudră proteică de cânepă, mazăre, ardei gras, morcov, usturoi şi coriandru şi biscuiţi aperitiv care sunt obţinuţi din făină integrală de grâu cu adaos de pudră proteică de cânepă.

”Ideea de a crea acest produs bogat nutriţional ne-a venit împreună cu profesorii noştri coordonatori. Este practic o gustare bogată în proteine şi poate fi consumată de orice persoană”, a declarat Alina Bogdan Gabriela, una dintre studentele de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, care face parte din echipa Hempire Team.

”În primul rând este un aperitiv. Este vorba de mai mulţi biscuiţi şi o pastă vegetală tartinabilă, totul este 100% natural şi conţine 25% din norma zilnică necesară de proteine. Se adresează persoanelor active care nu au foarte mult timp la dispoziţie pentru gătit”, completează o altă studentă din echipa câştigătoare, Odajiu Laureana.

”Pasta vegetală conţine pudră proteică de cânepă, mazăre, ardei gras, morcov, usturoi şi coriandru, dar şi antioxidanţi, omega 3 şi omega 6, care sunt esenţiale pentru sănătate. În total, acest apertiv conţine 500 de kilocalorii. Am testat mai multe variante timp de câteva luni, iar în final ne-am oprit la produsul cu care am câştigat Ecotrophelia”, detaliază Dănoiu Gabriela, a treia membră a echipei Hempire Team.

O gustare bogată în proteine ce poate fi consumată între mese

Produsul care a câştigat Ecotrophelia 2019 este, de fapt, o gustare ce a fost gândită pentru a fi consumată între mese de către toţi consumatorii, în special de către cei care au un program foarte încărcat, de către sportivi sau persoanele care merg în deplasări.

Imagine indisponibilă

FOTO UGAL

Este un produs vegetal tartinabil, care este obţinut din pastă de mazăre cu adaos de pudră proteică de cânepă şi diverse alte ingrediente, care au ca scop îmbunătăţirea caracteristicilor senzoriale ale acestuia.

Imagine indisponibilă

FOTO UGAL

”Produsul tartinabil poate fi consumat alături de un biscuit aperitiv care este obţinut din făină integrală de grâu cu adaos de pudră proteică de cânepă. Produsul este complet şi a fost foarte apreciat din punct de vedere al gustului, al modului de prezentare şi al uşurinţei cu care poate fi transportat şi consumat oriunde avem nevoie” detaliază Istrati Daniela, şef de lucrări la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.

Obţinut din ingrediente 100% naturale, fără aditivi şi coloranţi

Hemp Mini-Meal este un produs sănătos, obţinut din ingrediente 100% naturale, nu conţine aditivi şi nici coloranţi. Pe lângă aportul de pudră proteică de cânepă care vine cu un conţinut bogat de proteină şi de fibră, s-a mai adăugat în produs ardei gras şi morcov. Conţine, de asemenea, toţi aminoacizii esenţiali, aduce un aport de omega 3 şi omega 6, în special pateul, dar şi un aport de minerale. Este vorba de fier, fosfor, magneziu şi mangan.

Imagine indisponibilă

Coordonatorii studentelor care au câştigat Ecotrophelia 2019 FOTO UGAL

”O porţie are 170 de grame este compusă din 80 de grame de biscuiţi şi 90 de grame de pastă vegetală tartinabilă şi aduce un aport caloric de 500 de kilocalorie, care reprezintă 25% din necesarul zilnic calculat la o dietă de 2.000 de kilocalorii. A fost conceput astfel încât să poată fi consumat tot odată”, precizează Pricop Eugenia, şef de lucrări la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.

Imagine indisponibilă

FOTO UGAL

Creatorii pastei tartinabile şi a biscuiţilor au făcut şi o estimare a preţului cu care produsul ar putea ieşi pe piaţă, acesta fiind de 5 lei. Dintre cei cinci premianţi ai concursului Ecotrophelia România 2019, trei sunt de la Galaţi.

Clasamentul final s-a prezentat astfel:

Premiul I - echipa HEMPIRE TEAM, produsul HEMP Mini-Meal, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi;

Premiul II - echipa Stejarii din Ţara de Sus, produsul MoJeCo, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava;

Premiul III - echipa The Revengers, produsul No-Yo de la USAMV Bucureşti şi echipa InnES, produsul Purple Lavania de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi;

-Premiul special pentru inovare - echipa Tamic Gal, produsul MAYOGOLD, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

Echipa câştigătoare va reprezenta România la faza europeană a competiţiei, care va avea loc în Germania, la începutul lunii octombrie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite