Cornuri aperitiv cu şuncă, măsline şi caşcaval

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornuri aperitiv cu şuncă, măsline şi caşcaval  FOTO kraftrecipes.comI
Cornuri aperitiv cu şuncă, măsline şi caşcaval  FOTO kraftrecipes.comI

Rapide şi foarte gustoase, cornurile aperitiv ne pot scoate din impas în week-end-urile în care primim în vizită oaspeţi neaşteptaţi sau în dimineţile în care ceasul nu ne-a trezit pentru un mic dejun ce necesită timp de preparare.

Ingrediente:

  • 500 g faină
  • o lingură zahăr
  • o linguriţă drojdie uscată
  • o linguriţă sare
  • 5 linguri ulei
  • 2 gălbenuşuri + un ou pentru uns cornurile
  • 300 ml apă călduţă
  • seminţe de in
  • mac
  • sare grunjoasă

Pentru umplut:

  • 16 felii muşchi file/ şuncă
  • 150 g caşcaval tăiat cubuleţe
  • oregano mărunţit
  • 100 g măsline fără sâmburi

Mod de preparare:

Făina se aşază într-un castron şi în mijloc se pun drojdia, zahărul şi jumătate din apă. Se amestecă apoi cu puţină făină şi se lasă la crescut aproximativ 10 minute.

Apoi se pun sarea, gălbenuşurile, uleiul şi apă cât să se obţină un aluat nelipicios, elastic. Se lasă la crescut aproximativ 40 de minute.

Aluatul crescut se împarte în două bucăţi egale. Fiecare bucată se întinde pe masa de lucru în cerc şi se taie în 8 părţi.

Se pun feliile de muşchi file, cuburile de caşcaval, măslinele şi se presară oregano. Se rulează dinspre bază spre vârf şi se lasă 30 de minute la crescut. La fel se procedează şi cu cealaltă jumătate de aluat.

După 30 de minute, se aşază în tavatapetată cu hârtie de copt. Se ung cu ou bătut şi se presară sare grunjoasă, seminţe de in şi mac.

Se dau la cuptor 20-30 de minute, la foc potrivit, până se rumenesc frumos. 

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite