Stiri despre acord de asociere

  227 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pavel Filip: Implementarea Acordului de Asociere cu UE trebuie să fie o prioritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip: Implementarea Acordului de Asociere cu UE trebuie să fie o prioritate

  Pavel Filip a încurajat instituţiile statului să acorde o atenţie maximă realizării angajamentelor asumate în implementarea Acordului de Asociere cu UE. La şedinţa Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, desfăşurată miercuri, 10 octombrie, premierul a declarat că implementarea Acordului este o prioritate şi trebuie depuse toate eforturile ca să nu fie acumulate restanţe, transmite IPN.

 • Studiu: Progres foarte redus în implementarea Acordului de Asociere cu UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: Progres foarte redus în implementarea Acordului de Asociere cu UE

  Către data de 1 septembrie 2018, se constată un progres foarte redus în punerea în aplicare a angajamentelor prevăzute de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Iar în comparaţie cu sfârşitul anului 2017, se atestă un regres calitativ, în special din cauza încetinirii dialogului politic UE-Moldova şi suspendării asistenţei financiare a UE.

 • Planul de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE va fi actualizat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planul de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE va fi actualizat

  Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Molodva-Uniunea Europeană în perioada 2017-2019, va fi actualizat urmare a implementării reformei administraţiei publice centrale şi a aprobării, la 4 august 2018, a noii Agende de Asociere cu UE. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri, 28 martie, de Guvern, transmite IPN.

 • Experţi germani: Confruntările politice privind Acordul de Asociere descurajează investiţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţi germani: Confruntările politice privind Acordul de Asociere descurajează investiţiile

  Confruntările politice pe marginea Acordului de Asociere şi a Zonei de Comerţ Liber descurajează potenţialii investitori care vor să vină în Republica Moldova. Politicienii pot spune ce vor, dar trebuie să fie atenţi la impactul pe care îl au declaraţiile pe care le fac asupra mediului de afaceri. Sugestii în acest sens au venit de la experţii Echipei Economice Germane în Moldova.

 • Igor Dodon: Semnarea Acordului de Asociere a fost prematură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon: Semnarea Acordului de Asociere a fost prematură

  Igor Dodon afirmă că atât poziţia sa, cât şi poziţia partidului pe care l-a condus este că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a fost prematură. Totodată, şeful statului spune că Acordul nu poate fi anulat de către preşedinte, însă asupra acestui lucru se va reveni după alegeri. Igor Dodon a declarat despre aceasta marţi seara, 24 ianuarie, la întrevederea extinsă cu mass-media.

 • Ministrul Economiei: În
ultimii ani, exporturile s-au reorientat spre piaţa europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Economiei: În ultimii ani, exporturile s-au reorientat spre piaţa europeană

  În ultimii ani, de la momentul semnării Acordului de Asociere cu UE, se înregistrează o diversificare a exporturilor şi o reorientare masivă a exportului din Moldova dinspre pieţe tradiţionale spre piaţa europeană. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei, Octavian Calmâc, într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN.

 • Leonard Orban, la Adevărul Live: Renunţarea la Acordul de Asociere la UE ar avea efecte catastrofale pentru Moldova. E parte a retoricii lui Dodon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leonard Orban, la Adevărul Live: Renunţarea la Acordul de Asociere la UE ar avea efecte catastrofale pentru Moldova. E parte a retoricii lui Dodon

  Leonard Orban, consilier prezidenţial pentru afaceri europene, a declarat, la Adevărul Live, că România va susţine în continuare parcursul european al Republicii Moldova, în ciuda faptului că Igor Dodon a anunţat că va denunţa Acordul de Asociere la UE. Leonard Orban spune că denunţarea acestui Acord - care nu intră în atribuţiile preşedintelui, ci în cele ale Guvernului - va aduce consecinţe „catastrofale“ pentru moldoveni.

 • Guvernul a aprobat Planul de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul a aprobat Planul de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere

  Guvernul a aprobat Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în perioada 2017 – 2019. Premierul Filip a menţionat că documentul este „o hartă a priorităţilor Cabinetului de miniştri pentru următorii trei ani”.

 • Socialiştii moldoveni îşi propun, printr-o rezoluţie, denunţarea Acordului de Asociere cu UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii moldoveni îşi propun, printr-o rezoluţie, denunţarea Acordului de Asociere cu UE

  Congresul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), din care a făcut parte noul preşedinte al ţării, Igor Dodon, a adoptat o rezoluţie prin care îşi propune „interzicerea ideologiei unionismului“ şi a prezenţei „NATO sub orice formă pe teritoriul Republicii Moldova“, denunţarea Acordului de Asociere cu UE, precum şi susţinerea demersului preşedintelui Moldovei de creare a unui stat democratic federativ pe ambele maluri ale Nistrului.

 • Uniunea Europeană a decis ridicarea vizelor de călătorie pentru ucraineni şi georgieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană a decis ridicarea vizelor de călătorie pentru ucraineni şi georgieni

  Uniunea Europeană va permite în curând cetăţenilor ucraineni şi georgieni să călătorească în statele blocului comunitar fără a avea nevoie de vize, după ce s-a ajuns la un acord pentru a pune capăt unei dispute interne, care a blocat până acum respectarea promisiunilor făcute la Kiev şi Tbilisi, transmite Reuters.

 • Cheia e la Plah
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cheia e la Plah

  Sau, cel puţin, aşa pare. Ecuaţia în care se află Dodon e destul de simplă. Ca să nu se cureţe în doi ani (timp în care ar deveni evident că nu poate face absolut nimic din ce a promis), trebuie să schimbe regulile jocului, care până acum au fost făcute de Vlad Plahotniuc.

 • Dodon: Nu vom anula Acordul de Asociere cu UE. Nu avem nevoie de un Maidan aici!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon: Nu vom anula Acordul de Asociere cu UE. Nu avem nevoie de un Maidan aici!

  Noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, îşi schimbă retorica în ceea ce priveşte Acordul de Ascoiere UE-Republica Moldova. Dacă anterior socialistul declara că pledează pentru denunţarea Acordului, pe motiv că din punct de vedere economic Moldova are de pierdut, într-un interviu pentru Interfax (Rusia) din 22 noiembrie, Dodon declară că nu va denunţa Acordul.

 • Platforma lui Dodon: federalizarea Republicii Moldova. Consilierii din umbră ai candidatului prorus au afaceri la Bucureşti şi Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma lui Dodon: federalizarea Republicii Moldova. Consilierii din umbră ai candidatului prorus au afaceri la Bucureşti şi Moscova

  Favoritul în cursa electorală pentru prezidenţialele din Republica Moldova, socialistul Igor Dodon, a declarat miercuri publicaţiei ruse „ Izvestia“ că  intenţionează să schimbe structura politică a republicii într-una federativă şi să propună Tiraspolului să se unifice cu Republica Moldova ca entitate a Federaţiei cu puteri extinse. Consilierii din umbră ai lui Dodon au afaceri la Bucureşti şi Moscova, potrivit rice.md.

 • Comisia Europeană a propus eliminarea vizelor pentru ucraineni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia Europeană a propus eliminarea vizelor pentru ucraineni

  Comisia Europeană a propus Consiliului şi Parlamentului UE eliminarea regimului de vize pentru cetăţenii Ucrainei. Această propunere vine după ce Comisia a dat, în decembrie 2015, o apreciere pozitivă, confirmând faptul că Ucraina a îndeplinit cu succes toate obiectivele de referinţă în cadrul planului de acţiuni privind regimul de vize, informează un comunicat publicat pe site-ul oficial al CE.

 • Pavel Filip, la Parlamentul European: Încrederea nu se oferă, se câştigă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip, la Parlamentul European: Încrederea nu se oferă, se câştigă

  Prim-ministrul Pavel Filip i-a asigurat pe membrii Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European că prioritatea Guvernului pe care îl conduce este implementarea Acordului de Asociere şi a reformelor care să vină în sprijinul cetăţenilor. Şeful executivului, în cadrul vizitei sale de două zile la Bruxelles, a avut un schimb de opinii cu membrii Comisiei, unde a vorbit despre acţiunile întreprinse de Guvern, transmite IPN.

 • Implementarea
Acordului de Asociere, monitorizată de o comisie parlamentară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Implementarea Acordului de Asociere, monitorizată de o comisie parlamentară

  Implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană ar putea fi monitorizată de o comisie specială creată din 12 deputaţi. În acest sens, cei opt deputaţi liberal-democraţi care au votat Guvernul Filip, au propus un proiect de lege, menţionând că respectiva comisie trebuie să evalueze permanent legislaţia şi realizările autorităţilor publice în vederea implementării Acordului de Asociere.

 • Guvernul vrea să facă într-o lună cât
alţii n-au făcut într-un an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul vrea să facă într-o lună cât alţii n-au făcut într-un an

  Implementarea Acordului de Asociere se produce într-un ritm lent în Republica Moldova. Astfel, aproximativ 40% din numărul total de obiective care trebuiau realizate până în prezent nu au fost îndeplinite. Noul guvern îşi propune să elimine aceste restanţe timp de 30 de zile, a precizat premierul Pavel Filip după şedinţa Comisiei guvernamentale pentru Integrarea Europeană din 2 februarie.

 • Uniunea
Europeană este preocupată de situaţia Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană este preocupată de situaţia Republicii Moldova

  Uniunea Europeana este preocupată de situaţia din ţară noastră, agravată inclusiv de evoluţiile şi riscurile crizei din regiune, a declarat Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politică de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere la întrevederea de joi, 26 noiembrie, cu ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

 • PLDM, PD şi PL au început lucrul
asupra acordului politic al viitoarei coaliţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PLDM, PD şi PL au început lucrul asupra acordului politic al viitoarei coaliţii

  Vicepreşedintele Partidului Liberal, Corina Fusu, susţine că la baza acordului politic pentru formarea coaliţiei de guvernământ şi la baza programului de guvernare, proiectele căror urmează a fi elaborate de către grupurile de experţi, va sta în mod prioritar Acordul de Asociere şi alte recomandări venite din partea partenerilor europeni.

Modifică Setările