Vergeturi? Spune-le adio!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultravioletele afectează calitatea pielii şi cresc riscul apariţiei vergeturilor
Ultravioletele afectează calitatea pielii şi cresc riscul apariţiei vergeturilor

Cum poţi scăpa de vergeturi? Fereşte-te de ultraviolete, alege alimentele bogate în vitaminele A, E si C, foloseşte produse pentru hidratarea pielii şi suplimente alimentare pe bază de coalgen şi de elastină care să-ţi ajute la refacerea pielii din interior.

Apar când scăpam de kilograme în plus, atunci când creştem brusc în înălţime, dar şi pe fondul unei predispoziţii genetice sau a unor factori externi precum expunerea la ultraviolete combinată cu o nutriţie nepotrivită.
 
Dacă motivul vergeturilor este stresul suferit de piele din cauza îngrăşării, dispunerea vergeturilor este verticală, iar în cazul în care acestea apar din cauza creşterii bruşte în înălţime, este cazul adolescenţilor, sunt dispuse pe orizontală.

De ce facem vergeturi?

Pielea conţine fibre de colagen şi de elastină care îi susţin structura şi care, în cazul creşterii bruşte se rup, de aceea apăr cicatrice în profunzimea ţesutului. La suprafaţa pielii se văd sub forma unor linii de un alb-sidefii sau roz-violacee. Apariţia lor depinde şi de gradul de elasticitate a pielii, deci rişti mai puţin dacă pielea ta este în condiţii optime de sănătate şi are toţi nutrienţii necesari în cantităţile necesare. Statistic, vergeturile se localizează mai des în zone precum partea interioară a braţelor, pe sA¢ni, abdomen, fese, şolduri şi gambe. În cazul femeilor care au născut, vergeturile sunt localizate pe abdomen, coapse şi în partea superioară a picioarelor.

Măsurile pe care trebuie să le iei

În funcţie de culoarea vergeturilor, se impun conduite diferite de atac. Dacă au o culoare roşu-violaceu, vergeturile tale sunt leziuni care se mai pot extinde, pentru că sunt răni proaspete. Sporirea elasticităţii pielii le poate opri din evoluţie, dar dacă vergeturile tale sunt alb-sidefii, leziunile sunt cicatrizate, deci nu mai exista riscul maririi lor in dimensiune. La această situaţie se ajunge la mult timp după producerea rupturilor în straturile profunde ale pielii. De aceea, vergeturile albe necesită atenuare. Se poate obtine atenuarea prin sporirea aportului de colagen şi de elastină, precum şi a nutrienţilor care ajută la sinteza colagenului şi elastinei în organism. Un astfel de produs, care acţioneaza din interior spre exterior este un supliment alimentar care conţine ingredientul Bio Cell Colagen II®, brevetat şi studiat clinic ce susţine regenerarea pielii prin aportul de colagen. Bio Cell Colagen II® conţine colagen hidrolizat cu o masă moleculară mica, ceea ce îi asigură o absorbţie rapidă în organism şi îl indică pentru estomparea vergeturilor. În plus, suplimentele alimentare pe bază de acid hialuronic şi pe bază de MSM, ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi la refacerea leziunilor tisulare, inclusiv în cazul cicatricelor cheloid, nu doar în cazul celor produse de vergeturi.

Vitaminele A, E si C îţi sunt de ajutor

Pentru că şi echilibrul nutriţional contează apariţia vergeturilor, ai grijă ca în dietă să incluzi vitaminele antioxidante A, E şi C. Surse de vitamina A sunt spanacul, morcovii, varza, cartofii, caisele, mango, ficatul, broccoli, ouăle, ardeiul şi dovleceii. Vitaminele C şi E sunt antioxidanţi care stimulează producţia de colagen şi ajută refacerea celulară. Aceste vitamine sunt folosite frecvent şi în cremele antivergeturi pentru că au şi rolul de a reduce inflamaţia şi de a calma pielea. Alimente bogate în vitaminele C şi E sunt papaya, citricele, pepenii, fructele de pădure, conopidă, fructele pasiunii, varză, castraveţii, cereale integrale, legumele cu frunze verzi, pătrunjelul, ardeiul, ficatul şi fructele de mare.
 
 Cea mai bună soluţie: prevenţia
 
Menţinerea hidratării pielii cu produse de îngrijire folosite zilnic, mai ales în zonele cu probleme scade cosndierabil riscul de vergeturi. De aceea, mai ales în cazul gravidelor, care pot anticipa cu uşurinţă apariţia vergeturilor pe burtă şi pe coapse, este indicată atenţie specială pentru hidratarea pielii.
 
Studiile arată că folosirea unor produse cosmetice pe bază de retinol ajută la prevenirea vergeturilor, dar acestea nu sunt recomandate în sarcină şi nici în perioada de alăptare fiindcă pot afecta dezvoltarea fetală şi, ulterior, calitatea laptelui matern. În schimb, pot fi folosite de restul persoanelor care se confruntă cu oscilaţii de greutate, sau care se află în perioade de creştere intensă.

Fereştete-te de ultraviolete şi foloseşte unt de shea

Ştii deja cât rău fac ultravioletele pielii prin faptul că produc îmbătrânire prematură şi pătează tenul, dar afectarea poate fi chiar şi mai profundă de atât. Ultravioletele sunt implicate şi în degradarea colagenului şi elastinei, favorizând apariţia leziunilor şi accentuând vergeturile deja existente. De ajutor îţi poate fi untul de shea din creme, fiindcă hrăneşte pielea, o protejează de radiaţiile ultraviolete şi ajută la ameliorarea unor probleme diverse cum sunt, de exemplu, acneea sau pielea uscată. Şi untul de cacao, care conţine vitaminele A şi E, precum şi alţi antioxidanţi hidratează şi ajută pielea să facă faţă cu bine tensiunii care poate rupe fibrele de coalgen şi de elastină din structura sa. Nu uita nici de uleiul de masline, bogat in antioxidanti si lipide care lupta cu vergeturile, ridurile si cu uscarea pielii, eficient si el in lupta cu vergeturile.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite