„Surpriza grădinarului”- o carte pentru copii în care cad semniţe de flori, în loc de bombe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coperta cărţii „Surpriza grădinarului”, Editura Signatura, 2019.
Coperta cărţii „Surpriza grădinarului”, Editura Signatura, 2019.

Am citit „Surpriza grădinarului”, de Carla Balzaretti, ilustrator Sonja Wimmer când nu era război. Mi-am zis, iată ce carte potrivită pentru a le vorbi copiilor despre valori şi verticalitate!

Mesajul a rămas, dar s-a împovărat cu războiul de lângă noi.

O poveste de o simplitate copleşitoare, care ne reprezintă pe mulţi dintre noi în faţa unor alegeri pe care le simţim dificile, sau care se dovedesc de-a dreptul greşite şi rupte de valorile noastre.

Andrew, care trăieşte într-un apartament mic, împreună cu familia sa şi visează la o lume mare, plină cu flori este un mecanic pasionat de grădinărit. Lucrează ca mecanic de tren şi adoră florile, de aceea  apartamentul său este plin de plante de toate formele şi dimensiunile.

Când o companie îi oferă un nou loc de muncă, cu un salariu bun şi o casă cu o grădină mare, Andrew acceptă fără ezitare. Dar această decizie pune în pericol lucruri mult mai importante decât locul său de muncă sau propriul hobby.

Are surpriza să descopere că la noul loc de muncă are datoria să întreţină avioane de război.

Este impotriva valorilor sale, desigur, şi vei simţi printre rânduri dezamagirea, neputinţa, senzaţia că a fost înşelat şi vina că s-a lăsat înşelat, că se vede pus în misiunea răului, că trebuie să acţioneze cumva ca să sfârşească tortura în care l-a adus faptul că a ales noul job.

Dar cum ar putea, oare, să oprească totul?   

Ar putea să demisioneze, nu? Ar fi asta o rezolvare decentă, dar nu şi pentru acest grădiar. El alege să facă mai mult de atât. Nu vă spun ce, vă las să descoperiţi singuri povestea, dar şi puterea care stă în noi, puterea pe care ne-o dau valorile care ne coduc, puterea pe care o câştigăm atunci când acţionăm pentru ceva mai presus de interesul nostru personal, dar aliniat cu ceea ce simţim. 

Da, „Surpriza grădinarului” este o poveste emoţionantă despre importanţa credinţelor noastre în viaţa cotidiană, o poveste despre sărbătorirea pasiunilor personale ca modalitate de a atinge fericirea. Şi de a avea la final, în loc de un camp bombardat, un camp cu flori!

Dacă vrei să citeşti cartea copiilor tăi, o găseşti cu reducere de 60% pe site-ul Editurii Signatura. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite