Schengen: i-aţi da lui Ponta portofelul şi cheile casei? Nici ei!
0Motto: „Stima noastră şi mândria / Escu România / Escu, nu fi trist, / Escu-i comunist / Escu când apare / Soarele răsare / Şi nu vrea apusul / Îl atrage rusul / Iar noi vom reclădi speranţa...“ Vali Sterian, „Escu“, 1992
...Aţi avea încredere să-i daţi portofelul spre păstrare lui Victor Ponta? Sau lui Crin Antonescu? Dar lui Dan Voiculescu? Sau, poate, lui Sorin Roşca Stănescu? Pentru că, la nivel instituţional, spaţiul Schengen cam asta este: statele membre sunt suficient de convinse fiecare de loialitatea şi corectitudinea celorlalte încât să le încredinţeze propria bază de date şi securitatea frontierelor. Adică portofelul (cu tot cu buletin, carduri, legitimaţie de serviciu etc) şi cheile casei...
Vreo 70 la sută dintre românii care au mers la vot în decembrie au hotărât că, de acum înainte, Ponta, Antonescu, Voiculescu, Becali, SRS şi alţii, sute, de-o teapă cu ei, reprezintă România. La nivel simbolic, ei sunt România în următorii patru ani. Cu ei trebuie să discute celelalte state. Spune Ponta, şeful guvernului, că nu-l interesează Schengen? Asta e părerea României, adică a noastră, a tuturor! Spune Antonescu despre Occident că e corupt şi plătit pentru a distruge ţărişoara? Aşa gândeşte România, adică dumneavoastră! Strigă Sorin Roşca Stănescu că n-avem nevoie de toate aceste reguli enervante ale UE pentru a verifica averile demnitarilor şi a-i scoate pe infractori din funcţiile publice? Domnul senator e vocea poporului! Mâine, când Ponta şi Antonescu vor spune că României îi va fi mai bine în afara UE, a lumii occidentale şi, eventual, a NATO, mesajul lor va fi receptat ca fiind voinţa noastră, a tuturor.
Mincinosul-mincinoşilor vă promite că va face totul
Vă simţiţi poate vexaţi, nedreptăţiţi de reticenţele Germaniei, ale Olandei şi Finlandei de fiecare dată când se pune problema intrării noastre în Schengen. Dar cei responsabili de soarta acelor ţări cum se simt atunci când trebuie să negocieze cu Victor Ponta, omul care minte cu neruşinare, obsedant, repetitiv, patologic? Minte afară, când promite că va face fabrici unde-i va angaja pe ţigani şi când recunoaşte că a greşit astă-vară, când a încălcat Constituţia, minte când se întoarce acasă şi înfierează Occidentul cu fraze de anii ‘50. Minte la Bruxelles, când promite că România va respecta independenţa justiţiei, minte la Bucureşti, când îl apără pe oligarhul securisto-turnător Dan Voiculescu. Minte fără să clipească, privindu-i în ochi pe sutele de mii de bolnavi de cancer, când le promite că va pune capăt crizei medicamentelor, deşi nu mişcă un deget. Minte când spune că va curma agonia Combinatului de la Oltchim. În fine, minte sfruntat când pretinde că apără democraţia, când e cât se poate de evident că e pe cale să realizeze cea mai dură restauraţie a cleptocraţiei de după 1989. În mincinosul-mincinoşilor ar trebui să se încreadă „ceilalţi“, „răii“ care nu ne vor în Schengen.
Dumneavoastră, cărora vă spune că face totul, deşi de un an n-a făcut nimic, l-aţi crede?
Uniunea Europeană, aliatul românilor împotriva clasei interlope
Se discută mult în termeni abstracţi. Despre avantajele şi dezavantajele intrării în Schengen... Subtil sau direct, USL şi năimiţii săi vă strecoară permanent „pe sub uşă“ ideea că România pătimeşte pentru intrarea în UE, că e rău, rău, rău, că suntem persecutaţi, că mai bine rămâneam cu ale noastre. Cu ale noastre, adică – asta nu vi se spune – cu ruşii.
Dar asta nu este realitatea, ci doar felul în care percepe această bandă de infractori, securişti, oportunişti şi mediocri consecinţele aderării la UE. Văicărelile din talk-show-uri sunt ale lor, nu ale dumneavoastră. Ei sunt nemulţumiţii, pentru că au ajuns să fure cu grijă, să dea socoteală, să le fie teamă. România a făcut un salt uriaş, de neimaginat nu mai departe de anul 2000, iar asta v-o poate spune orice prieten care revine în ţară după o pauză de cinci-şase ani. Cumva, nu se ştie cum, o mare parte a românilor s-a decuplat de la Parlamentul-penitenciar şi, în ciuda tuturor ticăloşiilor, crimelor şi jafurilor făcute de cei de-acolo, aceşti români au reuşit să găsească drumul bun. Adevărul este că niciodată în istorie ţara noastră nu a dus-o mai bine ca acum, n-a avut un PIB atât de mare, exporturi atât de consistente, o deschidere către Occident atât de facilă, o poziţionare strategică, geopolitică şi economică mai bună decât azi şi perspective mai optimiste, în ciuda celor patru ani de criză mondială care ne-au devastat. În fapt, tocmai apartenenţa la cele mai înaintate, democratice şi prospere structuri din istoria omenirii, UE şi NATO, a împiedicat – şi împiedică – o catastrofală prăbuşire. Dacă a fost posibil ca un infractor atât de puternic precum Adrian Năstase să fie trimis după gratii, dacă s-a putut ca interlopi precum fraţii Cămătaru şi Gigi Becali să fie condamnaţi, dacă s-a reuşit întemniţarea unui periculos patron de trust media precum Sorin Ovidiu Vântu, dacă putem râde acum de fuga de şobolan încolţit a mogulului Securităţii, Dan Voiculescu, în faţa instanţelor de judecată, asta s-a putut prin prezenţa noastră în Uniunea Europeană. A presiunilor făcute de statele occidentale pentru ca justiţia să fie independentă, pentru îndeplinirea angajamentelor luate la intrarea în această organizaţie care, în ultimă instanţă, nu le cere lui Ponta, Antonescu şi Voiculescu decât să-şi respecte propriul popor. De fapt, tocmai UE e, în acest moment, aliatul românilor împotriva celor care-i conduc. Acesta este şi motivul real pentru care cei trei de mai sus, dar şi toţi ceilalţi ciraci ai lor atacă atât de violent, de disperat, de îndârjit, tot ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, valori şi instituţii occidentale.
Tradus, mesajul emis de Ponta, Antonescu, Voiculescu şi ceilalţi ca ei către UE acum, la începutul lui martie 2013, e clar: între a respecta justiţia şi drepturile democratice, a opri jaful ca să fim acceptaţi şi a rămâne în afara acestei organizaţii, alegem categoric a doua variantă! Şi să nu vă treacă prin cap că vom fi dispuşi vreodată să negociem dreptul nostru de a călări această ţară!
Urmează ieşirea din UE?
Vi se spune că nu e corect să fim lăsaţi încă o dată în afara spaţiului Schengen. Că un miliard de euro au fost cheltuiţi cu securizarea tehnică a frontierelor. TEHNICĂ, ăsta e cuvântul-cheie. Securizare tehnică, nu şi umană. „Aparatele sunt manevrate de oameni“, a spus, acum vreo lună, ambasadorul german la Bucureşti. În traducere: oricât de performantă ar fi aparatura, nu poate preveni corupţia. Iar dumneavoastră, România, aveţi, printre altele, un premier care a plagiat lucrarea de licenţă, şi-a falsificat doctoratul şi este invitat de onoare la nunţile interlopilor (vă aduceţi aminte de cazul Gorun, cel pe care premierul s-a căznit să-l scoată din buletinele de ştiri ale televiziunilor?). Încrengătura perfectă dintre mediocritate, impostură şi cârdăşie cu crima organizată. Quod erat demonstrandum...
…Aştept cu groază momentul în care Victor Ponta, Crin Antonescu, Titus Corlăţean şi, după ei, armata de trepăduşi televizaţi ne vor explica relaxaţi că nu-i mare pagubă dacă ieşim din Uniunea Europeană. Pentru că, e destul de clar, într-acolo vor să ducă România. Fiţi sinceri cu voi înşivă: v-ar surâde ideea?
Acest material a apărut pe blogul www.mateiudrea@wordpress.com duminică, 3 martie.
P.S. Marţi, 5 martie. „Nu vedem niciun fel de progres. Ba, mai mult, situaţia se înrăutăţeşte în ambele ţări, România şi Bulgaria, şi nu ăsta era scopul în ultimul an. Nici România, nici Bulgaria nu au îmbunătăţit lupta anticorupţie şi atunci are sens să nu deschidem graniţele. Cred că e foarte limpede şi nu trebuie s-o spun eu din nou şi din nou că atâta timp cât nu vedem vreo măsură şi că reţelele de crimă organizată sunt capabile să aducă oameni într-un mod organizat în Spaţiul Schengen, în special în Germania, atunci înseamnă că cele două ţări nu respectă nici măcar criteriile minime pentru a intra în Schengen“. Markus Ferber, europarlamentar german – interviul, dat la RFI, poate fi ascultat aici: http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/ferber-ppe-romania-bulgaria-nu-respecta-macar-criteriile-minime-schengen – despre motivul pentru care ţara sa se opune ca România să fie inclusă în acest club. Ce mai e de spus? Crimă organizată, corupţie, regres democratic. Cu toţii ştim că sunt cât se poate de reale. Ne confruntăm zilnic cu ele. Iată că occidentalii ăia acuzaţi de Ponta şi Antonescu că fac jocuri murdare, că sunt corupţi sau că sunt nişte proşti îmbrobodiţi de Băsescu cunosc perfect situaţia de la noi din ţară. Şi atunci, de ce ne supărăm?