Romanian Roads Luxury Edition – Ziua 1

0
0

În alte vremuri, ar fi fost o aventură magică. Şi continuă să fie o aventură magică, prin faptul că nu câştigă zăvoarele. Romanian Road Luxury Edition – evadarea din Bucureşti.

Da, nu ne putem admira zâmbetele, măştile sunt tot timpul pe figură, mâna o dăm cu cealaltă pentru a steriliza fiecare milimetri de piele... dar suntem la volan, uneori ne torturăm corpurile cu G-uri pe viraje, preponderent ne lăsăm alintaţi de sisteme audio super calibrate şi scaune cu masaje... dar în final nu ne predăm, conducem, hrănim pasiunea care ne-a aruncat pe drumul presei auto.

O aventură pusă la cale de automarket.ro, şi la care a fost invitat şi adevărul.ro. Vom fi 7 zile pe drumuri, unele dintre cele mai frumoase din ţară, la volanul a 6 modele – Audi Q8 55 TFSI Quattro, BMW 850i Cabriolet, Lexus RX 450h, Porsche Macan GTS, Volvo XC90 T8 şi Mercedes-AMG G 63.

Am început acest tur la volanul lui Mercedes-AMG G 63... şi nu mă feresc de cuvinte, probabil cel mai exotic model din această caravană. O zi care a început devreme, cu o alarmă la 5:30 AM. Am sărit şi peste expresso-ul de dimineaţă pentru a nu-mi altera starea pozitivă cu traficul de la primele ore din Bucureşti. În locul cafelei, am primit un sunet metalic de V8 bi-turbo pornit la rece în parcarea subterană... capabil să gonească orice urmă de somn rămasă ascunsă printre gene. Am cules partenerul de maşină, fotograful... şi spre locul de întâlnire, o benzinărie MOL de pe Barbu Văcărescu. Am adăpat maşinile, am imortalizat momentele şi am pornit spre...

Domeniul Manasia

Un domeniu care îţi scrie povestea de pe la 1650. Locul a prins viaţă graţie familiei Cantacuzino. În 1775 moşia este cumpărată de Alexandru Vodă Ipsilanti, o rudă apropiată a familiei Cantacuzino. În anul 1839 domnitorul Munteniei şi Moldovei, încheie primul capitol al poveştii, când o vinde Principelui Efrem Obrenovici.

Familia Obrenovici are o contribuţie importantă la dezvoltarea moşiei. Ei sunt cei care construiesc în anul 1842 biserica „Înălţarea Domnului“, care pănă în zilele noastre vieţuieste pe o colină însorită a Bărăganului, fiind încadrată în lista monumentelor istorice din România. Trecem pete adulterele adăpostite de moşie, şi menţionăm faptul că Maria, soţia principelui Efrem, îi dăruieşte acestuia un moştenitor – Milan Obrenovici, cel care va deveni regele Serbiei.

Domeniul ajunge în proprietatea lui Ion Hagianoff, fost ministru de externe al Bulgariei. Punctul culminant al poveştii este determinat de construcţia impresionantului conac, între anii 1899 – 1900, în stil eclectic cu elemente de Art Nouveau, care ulterior va prelua numele „părinţilor săi”, Hagianoff.  La 14 ani după ridicarea conacului, Ion Hagianoff dezvoltă fabrica de cărămizi şi întregeşte domeniul cu crama construită integral din cărămizile produse la fabrica familiei.

După cel de-al doilea Război Mondial, domeniul este confiscat de regimul comunist şi ulterior naţionalizat.

În 2006, Ariadna Löwendal Dănilă, fiica actriţei Irina Dall (Löwendal) şi nepoata marelui artist George Löwendal cumpără domeniul şi îl restaurează treptat cu ajutorul unei echipe de profesionişti formată din arhitecti, constructori, designeri şi scenografi condusă de soţul doamnei Löwendal Dănilă, restauratorul Dorin Dănilă.

Până la finalul zilei au mai urmat vreo 300 km la volanul lui G 63. Un model totem, dacă îl pot numi astfel. 2.500 kg prin viaţă graţie unui V8 bi-turbo de 4 litri care dezvoltă 585 CP şi 850 Nm. Fiecare acceleraţie reuşeşte să adauge jumătate de secundă la mişcarea de rotaţie a planetei. Un supercar capabil să ajungă la 100 km/h în 3 secunde impresionează, un bloc de granit de 2,5 tone capabil să ajungă la 100 km/h în 4,5 secunde bulversează simţurile.

image

Apusul soarelui ne-a prins în curtea Castel Hotel Daniel. Un al loc cu o istorie de peste 350 de ani. Un loc cu o bucătărie fabuloasă şi pe care o recomand. Cât timp aţi citit aceste rânduri, probabil am parcurs câţiva kilometri la volanul lui Porsche Macan GTS. Povestea de zi... mâine dimineaţă.

Partenerii aventurii Romanian Road Luxury Edition – Michelin, Mol România, Varta, Orange, Huawei România, Sarto bespoke, Serer Config, SYNLAB România şi A24 Assistance.

Mai multe - Opinii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite