Putin: „Occidentul nu înţelege că războiul modern cu Rusia va fi complet diferit”. Toţi sunt proşti, doar el este deştept!
0Putin s-a folosit de un discurs susţinut la Volgograd, în timpul unei ceremonii de comemorare a 80 de ani de la victoria sovietică asupra Germaniei naziste în bătălia de la Stalingrad, pentru a lansa noi ameninţări la adresa NATO.
Iată citatul complet
„Se pare că ei nu înţeleg că războiul modern cu Rusia va fi complet diferit pentru ei”. „Este incredibil, dar tancuri germane Leopard, cu cruci pe ele, ne amenință din nou”. „Și, din nou, succesorii lui Hitler vor să se lupte cu Rusia pe teritoriul ucrainean folosindu-se de 'banderiți'.”
Putin nu a aflat că o dovadă sigură de prostie este să-i crezi proşti pe alţii.
„Noi nu ne trimitem tancurile la granițele lor, dar avem cu ce să le răspundem, iar asta nu se va limita doar la utilizarea de vehicule blindate”.
Cu ce le vor răspunde? Dacă Rusia avea armele miraculoase, pe care le clamează Putin, le folosea în Ucraina. Nu aştepta un an de zile să piardă 200.000 de soldaţi ruşi morţi sau răniţi. Plus costuri economice şi financiare uriaşe, care prăbușesc Rusia în fiecare zi.
Dacă se referă la armele nucleare ar trebui să înţeleagă că şi ţările NATO au arme nucleare. Cu suport logistic şi de lansare cu mult peste ce au ruşii. Doar nu-şi imaginează că NATO nu are capacităţi de interceptare, dar şi de lansare a rachetelor nucleare. Inclusiv folosind avioane invizibile, submarine.
NATO are portavioane, ruşii nu au. Forţele armate cumulate a celor 30 de ţări din NATO depăşesc de 10 ori capacităţile militare ale Rusiei. Ce să mai vorbim de capacităţile economice!
Putin nu înțelege că forţa militară a NATO este capabilă să neutralizeze armata Rusiei, chiar şi fără arme nucleare. Un an de la începutul războiului a fost suficient pentru NATO să pregătească programe de răspuns pentru orice scenarii care pot să apară. Atunci, cine-i „prostul”?
Rusia se pregăteşte să atace iar Ucraina pe mai multe fronturi
Din informaţiile serviciilor secrete, Rusia a adus la graniţele Ucrainei 500.000 de soldaţi, din cei proaspăt mobilizaţi. Se apropie şi momentul 24 februarie, al declanşării războiului cu Ucraina, care trebuie marcat cum se cuvine.
Au aceşti soldaţi armament şi muniţie? Logistica necesară susţinerii unor astfel de atacuri? Din ce s-a întâmplat în cele 12 luni de război nu pare că au cele necesare. Toate informaţiile care au venit de pe front ne arată soldaţi ruşi trimişi să lupte cu mâinile goale, doar carne de tun.
Institutul pentru Studii de Război (ISW) declară:
,,Este posibil ca Putin să fi supraestimat din nou capacitățile armatei ruse. ISW nu a văzut nicio dovadă că forțele rusești au recăpătat suficientă putere de luptă pentru a învinge forțele ucrainene din estul Ucrainei și pentru a captura peste 11.300 de kilometri pătrați din regiunea neocupată Donețk (peste 42% din suprafața totală a regiunii) până în martie, așa cum a ordonat Putin".
ISW ţine cont şi de resursele economice şi financiare ale Rusiei, acum când sancţiunile occidentale îşi fac efectul. Şi când ţări importante, China, India, Turcia, mai noi Iranul şi Serbia, critică războiul dus de Putin pentru ocuparea de teritorii străine.
„Punctul culminant al forțelor rusești ar putea crea condiții favorabile pentru ca forțele ucrainene să profite de ele într-o contraofensivă la sfârșitul primăverii sau în vara anului 2023, după ce vor primi tancuri occidentale", mai spune ISW.
S-a stabilit deja că Ucraina va primi circa 300 de tancuri occidentale, mai puternice şi mai performante decât au ruşii. Urmează o etapă de antrenament a militarilor ucraineni, simultan cu pregătirea şi transportul tancurilor în Ucraina.
Ucraina va primi şi rachete cu rază de acţiune mai mare, de circa 150 Km. Acum se discută şi de avioane F-16, pe care Polonia este gata să le ofere Ucrainei.
Rusia nu a reuşit să blocheze culoarele prin care Ucraina primeşte armament occidental, şi se laudă că occidentul nu ştie ce-l aşteaptă din partea Rusiei.
Serviciile de informaţii occidentale, beneficiind şi de o tehnică net superioară celei a ruşilor, ştiu exact care sunt resursele umane şi militare de care mai dispun ruşii, pierderile uriaşe suferite până în prezent, în plan militar, economic şi financiar. Sunt supravegheate şi instalaţiile şi depozitele de arme nucleare.
În concluzie
În loc să deplângă „prostia” celor din NATO, ar fi mai util pentru Putin să analizeze prostia propriei armate, şi motivele pentru care, după un an de zile, nu a reuşit să învingă armata Ucrainei, mult mai mică şi cu mult mai puține resurse.