Kitsch românesc pe bani europeni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonia, Alb si Negru si Nicoleta Nuca finantati din Programul de Asistenta Technica
Antonia, Alb si Negru si Nicoleta Nuca finantati din Programul de Asistenta Technica

Această poză a apărut pe pagina de facebook a Ministerului Fondurilor Europene, în data de 6 Mai, cu scopul de a promova concertul care a avut loc 8 Mai, în centrul vechi din Bucureşti.

Cum e posibil ca România, ţară care e pe ultimul loc la absorbţie, ţară care a fost nevoită să plătească 420 milioane de euro reprezentând corecţii financiare POSDRU, ţară care nu a reuşit să facă mai mult de câteva sute de km de autostradă în 7 ani de zile, deşi avea banii necesari, să organizeze un concert cu Antonia din programul de Asistenţă Technică? Bani europeni pentru Antonia, Nicoleta Nuca şi Alb şi Negru!!! Cum e posibil ca MFE să finanţeze un asemenea concert? Care e diferenţa între evenimentul acesta, gala Bute sau evenimentul creat de Ridzi la mare, atunci cand toată lumea a sărit în sus că s-au fraudat banii europeni?

România va pierde între 5 şi 7 miliarde de euro din fondurile europene, a spus Premierul Cioloş la finalul anului trecut. Tot pe atunci am dat un interviu pentru ziare.com în care spuneam că e strigător la cer să primeşti bani de la UE şi să nu-i poţi folosi din cauza managementului slab sau corupţiei din administraţie.

Ca să nu mai vorbesc de nepotismele şi cumetriile de la MDRAP, minister ce coordonează fondurile de dezvoltare regională. Colegii de la PressOne au descoperit, în articolul Ministerul dezvoltării conjugale, cel puţin 12 cupluri soţ-soţie, iar aproape 30 de angajaţi ai MDRAP au rude ce lucrează/au lucrat în acest minister sau alte ministere.

Peste 200 de proiecte au fost trimise la Bruxelles în decembrie 2014. Niciunul dintre acestea nu a fost inclus în planul Juncker de investiţii, pentru că erau fie proiecte publice guvernamentale (care nu se califică pentru finanţare), fie proiecte public-privat, promovate de companii de stat care au fost făcute prost sau care aveau probleme cu finanţarea, conform colegilor de la cursdeguvernare.ro.

Dar noi facem concert cu Antonia pe programul de Asistenţă Technică...

Programul de Asistenţă Technică are un obiectiv clar: acela de a asigura sprijinul necesar procesului de coordonare şi de a contribui la implementarea şi absorbţia eficace, eficientă şi transparentă a instrumentelor structurale în România. Cum naiba va contribui un concert al Antoniei la acest obiectiv?
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite