Istanbul văzut prin camera lui OPPO Reno 6 Pro

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istanbulul fotografiat prin geamul autocarului. FOTO Adrian Pogîngeanu
Istanbulul fotografiat prin geamul autocarului. FOTO Adrian Pogîngeanu

În perioada 6-8 decembrie am participat la Istanbul, la evenimentul CEE Media Summit 2021 organizat de OPPO. Au fost în jur de 50 de jurnalişti şi influenceri din ţările din regiunea CEE.

Compania a prezentat rezultatele din 2021 şi cele mai noi tehnologii şi produse, care vor fi anunţate pentru publicul larg pe 14-15 decembrie, în cadrul OPPO Inno Day. 

În continuare o să vă povestesc experienţa mea "din fuga calului" cu oraşul Istanbul şi o să vă arăt imagini foto şi video surprinse prin lentilele unui smartphone OPPO Reno6 Pro. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu smartphone-ul, găsiţi un review complet aici .

Pentru că articolul e axat pe foto şi video o să reiau totuşi informaţiile importante despre dotarea smartphone-ului pe partea de camere. Modulul din spate e format din:

  • camera wide (24 mm) de 50 MP (senzor Sony IMX 766), f/1.8, cu omnidirectional PDAF şi stabilizare optică (OIS);
  • camera telephoto (52mm) de13 MP, f/2.4,cu PDAF, zoom optic 2x;
  • camera ultrawide (123˚) de 16 MP, f/2.2;
  • camera macro de 2 MP, f/2.4.

Alte caracteristici: bliţ / flash Dual LED, HDR, panorama, filmare 4K la 30/60fps, 1080p la 30/60/120fps, stabilizare electronică (gyro-EIS) şi HDR.

Pe drum, Emil Dragotă de la Gadget.ro, care e şi profesor de Istorie, ne-a făcut un scurt rezumat al istoriei oraşului. 

Istanbul are peste 15 milioane de locuitori, acoperă 5300 km pătraţi şi se întinde pe două continente, Europa şi Asia. Oraşul este aglomerat şi traficul infernal, semnalizarea la schimbarea direcţiei de mers pare opţională pentru mulţi dintre şoferi. 

Peste tot sunt pisici, iar turcii sunt destul de prietenoşi cu turiştii. M-am plimbat noaptea singur şi nu pot spune că nu m-am simţit în siguranţă. 

Vezi în clip un grupaj de imagini din cele realizate cu OPPO Reno6 Pro, cu distanţe focale diferite, iluminări diferite, exterior, interior pe zi şi noaptea.

Şi câteva clipuri video la rezoluţie 4k din strâmtoarea Bosfor, Marea Moschee Hagia Sofia şi Marele Bazar din Istanbul, imagini surprinse ziua şi noaptea.

În Marea Moschee Hagia Sofia intri descălţat, iar femeile trebuie să aibă capul acoperit. Înăuntru e un amestec de turişti, ghizi, credincioşi, oameni de la pază şi pisici. E un loc al contrastelor, poate un simbol al zbuciumului omului şi al irelevanţei lui din perspectivă istorică, clădirea impunătoare fiind construită în urmă cu aproape 1500 de ani.

Marele Bazar din Istanbul e într-un freamăt continuu şi înfricoşător pentru unii, fascinant pentru alţii. E locul perfect în care să te pierzi, dacă vrei să te regăseşti.

Am auzit de nenumărate ori că turcii din bazar se supără dacă nu vrei măcar să le vezi marfa, să negociezi cu ei. 

Ei bine nu eram acolo ca să cumpărăm o marfă cu preţ, ci una inestimabilă şi nimeni nu s-a supărat, din contră, oamenii ne zâmbeau şi vorbeau cu noi fără să fie excesiv de insistenţi.

Seara am plecat cu un vas de dimensiune medie într-o plimbare prin strâmtoarea Bosfor. Am coborât pe punte de unde am privit, ascultat şi adulmecat Istanbulul. 

”Strâmtoarea are orientare nord-est - sud-vest, o lungime de 61 km şi o lăţime cuprisă între 1,2 - 6 km. Adâncimea medie este de 55 m, iar cea maximă de 82 m.” Mai multe informaţii aici.

Era frig, mi-am închis geaca şi am pus un fes în cap, pe punte mai era un bărbat care a fumat tot timpul şi care a respectat prin linişte totală frumuseţea momentului. Vasul torcea uşor, bătea vântul şi curenţii marini păreau puternici.

Indiferent dacă-ţi place sau nu, oraşul lasă o impresie puternică, iar turcii sunt oameni mândri, cu o istorie impresionantă. 

Pentru aceste descoperiri, OPPO Reno6 Pro mi-a fost un partener de încredere, n-o să mai adaug nimic în plus despre smartphone, imaginile spun suficient.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite