Gâdea şi Belea*

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
"mihai gadea"

Mănânc. Televizorul merge în sufragerie şi, din când în când, îl aud pe Gâdea plin de spume. „Incendiu colosal. Lucruri înspăimântătoare. Corul sclavilor e disperat. Sclavii sistemului de astăzi“.

„Problema acestor slugi, a acestor oameni de nimic care se uită în altă parte! Gorilele Varanului! Zdrobit în bătaie, rupt pur şi simplu, piciorul rupt de brutele Varanului! Ordinul Varanului care ordona pumni în gură. Să fie scandal! Varanul, bătăuşul de copii. Ar fi dat foc României!“

Bosulică, mânca-ţi-aş gura ta, bine că a fugit în munţi, m-am gândit. A întors Gâdea armili, pupa-i-aş portofelul ăla de îl umplea Voiculescu cu jdemii de euroi.

A fugit, băi, de la Securist şi emite acum din munţi! Să vezi, frăţică, cum îl face pe şopârloi! S-a revoltat lingurica în el, a rupt lanţurili şi a dat foc la şandrama. A văzut cum zdrobea Varanul sufletili angajaţilor şi cum manipula boborul şi a zis gata! O să dezvăluie cum era obligat să strige „securiştii“ toată ziulica, să nu se prindă fraierii care sunt securiştii şi să mănânce căcat în direct. E drept că îl plătise dujmanul pe viaţă şi că are un împrumut de sute de mii de dat înapoi la fostul puşcăriaş, dar a pus fratili piciorul în prag şi şi-a recâştigat demnitatea!

Ajunge, băi, cu scavia! Cu securitatea! Cu Ciuvică şi cu ratatul ăla de se crede Jean Van Damme! Cu turnătorii şi cu toţi penalii pe care ar fi trebuit să îi invite în studio sau să îi pupe în cur la comanda patronului. Hai, eliberare!

Sigur a luptat împotriva gorilelor şi acuşica se luptă să o salveze şi pe doamna Grecu, că doar e un cavaler, m-am gândit. Deşi i-au rupt bestiile un picior.


Continuu să mănânc şi să aud frânturi.

„Zdrenţe, nemernici, tablagii, corul sclavilor, cântarea voiculismului, ei mizează că aveţi memorie scurtă...“

Coiţă, da’ bine, bine de tot le zici! Aşa e! Cum ar putea cineva să uite de limbile pe care, colectiv, majoritatea voastră trebuia să le dea la toţi corupţii şi de înfierările justiţiare când nu plăteau fraierii? Pupăturile alea până în intestinul gros la eliberarea din puşcărie a Profesorului, de parcă reînviase Iisus!

„Impostorii şi golanii ăştia care îl pupau când scoatea banii din gentuţă... acum vreau să le pun în faţa oglinzii, să se vadă impostura, să se vadă cum sunt plini de mizerie“.

E, gata, am zis! Dumnezeu a vorbit cu el şi i-a zis să se spovedească public, să se sfinţească. Modelul oricărui doritor de slugă la securişti sau ghiţi bogătani (mă scuzaţi, domnu’ Ciutacu, dumneavoastră sunteţi abia pe locul 2) s-a lepădat de stăpân.

Gâdea preşedinte!

„…cocina de porci, (în fapt) mult mai mizerabilă, abuzează într-o manieră de nedescris. De asta le e frică, de asta le e frica... că dumneavoastră o să aflaţi că noi, care zicem că suntem lupta împotriva justiţiei în persoană…“

Există miracole, ce mai încolo şi încoace. Uite, bravo, le zice băietul lucrurilor pe nume şi defineşte clar împotriva a ce luptau.  

„Hai, mai răcniţi un pic, mai urlaţi un pic. Hai, ofiţerilor acoperiţi, plutonieri-majori, tablagii sau pur şi simplu nişte oameni de nimic cum sunt mulţi dintre voi, slugile care au găsit şi ele… le dă cineva 3 lei să scrie şi ei… ăştia sunt mai corupţi ca oricine altcineva…“

Ieroul meu Gâdea. Uite, a zis şi de Roşca Stănescu, şi de Chirieac! De toţi ăştia de au trecut de la un mafiot mogul de presă la altul, plini de deontologie profesională, cum ar fi Ursu sau Savaliuc. Poate şi de Pieleanu zice, şi de toţi foştii securişti şi SRI-işti de care le sunt pline studiourile. Bravo, nepoate! Jos pălăria!

M-am dus să văd rivoluţia la televizor. Să văd transformarea celui mai cunoscut coprofag în vertebrat cât de cât normal.

De unde? Studioul era plin cu foşti oameni din servicii, alături de doamna Grecu şi de alte valori similare. Tot ceea ce este în ghilimele este pe bune, aşa cum puteţi vedea în video. Numai că în loc de varan şi voiculism erau, desigur, Băsescu şi băsism.

Este clar că disonanţa cognitivă din capul lui Gâdea muge din ce în ce mai rău şi de aici, discursurile din ce în ce mai exaltate ale şefului Antenei 3. Există o şcoală bunicică de psihoterapie în România, dar mă îndoiesc că dumnealui mai poate fi tratat.

P.S. Nu neg că atât Antena 3, cât şi RTV are meritul de a discuta despre lucruri deosebit de îngrijorătoare şi că sunt şi profesionişti nevoiţi să lucreze acolo. Dar ce se întâmplă la aceste televiziuni este normal numai într-unul dintre universurile alea paralele despre care vorbeşte şi în care, în mod indiscutabil, trăieşte Codrin Ştefănescu. Universuri în care orice tâmpenie poate exista. Inclusiv respectabilul, echilibratul şi profesionistul Gâdea.

*Belea este un puşti din Ferentari

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite