Domnule Băsescu, iar vă fracturaţi logica într-o acrobaţie deloc marinărească de a încerca marea cu degetul?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Mediafax
Traian Băsescu FOTO Mediafax

Stimate domnule (din fericire) fost (din păcate) preşedinte Traian Băsescu, vă înţelegem preocuparea, deşi tardivă, privind dimensiunea infracţionalităţii în România (spun tardivă pentru că zece ani la cârma ţării nu prea aţi fost preocupat de acest fenomen deşi aveaţi pârghiile necesare să faceţi ceva mai mult decât gargară).

Noi, cetăţenii oneşti, suntem la fel de preocupaţi ca şi dumneavoastră de acest subiect şi am fi apreciat dacă aţi fi prezentat şi ceva cifre oficiale din rapoartele poliţiei naţionale care să ne permită să ne îngrijorăm ca şi dumneavoastră de această presupusă creştere explozivă a infracţionalităţii. Dar ştim de ce nu ne daţi aceste date… pentru că, vă citez: „(...) în acest timp, poliţia şi jandarmeria nu acţionează pentru că pur şi simplu nu au informaţii”. Să îmi fie cu iertare, dar nu ştiu ce anume ar trebui să mă îngrijoreze mai tare: creşterea ratei infracţionalităţii sau că fostul preşedinte este mai bine informat decât poliţia şi jandarmeria? Vă cunoaştem celebrul discurs: „sunt omul cel mai bine informat din ţară”, dar asta nu înseamnă că noi, ceilalţi, mai puţin informaţi decât dumneavoastră, suntem şi proşti.

Este cert că mafioţii şi clanurile lor ne afectează pe noi, cetăţenii oneşti şi de bună credinţă, şi de aceea aceste grupări trebuie anihilate. Şi este la fel de cert că aceleaşi clanuri sprijină diverşi oameni politici şi de aceea, probabil, nu le-aţi anihilat în zece ani cât aţi fost preşedinte şi încă mai există şi azi.

Domnule preşedinte, ştim că sunteţi un jucător, dar chiar atât de jos coborâm miza? Şi la ce joc, la Popa Prostu’?

Pentru câteva potenţiale voturi de la câtiva rasişti vă fracturaţi logica într-o acrobaţie deloc marinărească de a încerca marea cu degetul?

După logica dumneavoastră „clan ţigănesc” este egal cu „grup mafiot” şi grupurile mafiote din România au legătură cu romii. Dubioasă abordare, mai ales că luna trecută aţi fost amendat de CNCD fix pentru astfel de derapaje (controlate, le spun eu, căci sunteţi un profesionist şi ştiţi ce faceţi). În fond, e matematică pură. Cu 6 000 de lei (amenda de la CNCD) nu aţi fi putut să vă câştigaţi nici pe sfert din popularitatea pe care aţi câştigat-o în rândul simpatizanţilor de extremă dreapta. Deci, aţi văzut că e rentabil, recidivismul la acest capitol nu se pedepseşte, moralitatea nu vă împiedică deci nu aveţi nici un motiv să vă opriţi. Dar sper să o facă alţii!

Păi cum, domnule preşedinte jucător, vă jucaţi ultima carte mizând pe rasismul românilor pentru a vă depăşi nivelul de 5% al partidului dumneavoastră? Deşi vă înţeleg disperarea, căci sunteţi în prag de a ieşi din cărţi – politic vorbind, nu pot să nu vă atrag atenţia că sunteţi penibil chiar şi numai dacă analizăm logica discursului dvs. Citez: „Oare grupările de crimă organizată acţionează proporţional cu puterea victimei (…) când ocupă fără aprobare spaţiul public pentru a-şi desfăşura reţelele de cerşetorie?” 

Păi cui să ceară aprobare aceste grupări de crimă organizată pentru a obţine şi ei un spaţiu public pentru cerşetorii exploataţi? Aveţi dumneavoastră cunoştinţă sau cunoştinţe?

Totuşi, sper ca şi simpatizanţii dumneavoastră de extremă dreapta să se prindă că nici măcar rasist adevărat (de calitate) nu sunteţi. Dovadă sunt colaborările, horele şi înrudirile dumneavoastră cu Bercea Mondialul. Oare şi atunci aţi fost la fel de oportunist ca şi acum? Aproape că ne induceţi în eroare, sper că nu sunteţi şi jucător de teatru. Era cât pe ce să mă alătur dumneavoastră în lupta cu infractorii, dar noroc că m-am întrebat ce sunteţi dumneavoastră atât timp cât încălcaţi o lege cu bună ştiinţă şi pentru a cărei încălcare aţi mai fost sancţionat de CNCD de cel puţin trei ori până acum.

Domnule Băsescu, nu ştiu ce consilieri aveţi, dar credeţi-mă că nu sunteţi politicianul care ar trebui să vorbească despre furturi într-o ţară în care sunteţi celebru pentru numărul dumneavoastră de magie cu flota. Şi nici despre clanuri, „ţigani” şi grupuri mafiote, cu un frate înrudit cu Bercea şi condamnat pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

De asemenea, sper ca organele competente ale statului român să înţeleagă responsabilitatea care le revine în negocierea imaginii României în Europa şi nu numai. Este inadmisibil că în această perioadă şi acest context, când întreaga planetă freamătă din cauza rasismului şi a abuzurilor poliţiei, fostul preşedinte al României să recidiveze instigând la ură pentru o anumită etnie şi incitând forţele de ordine la violenţă, îndemnându-le „să acţioneze mai bărbăteşte”.

Domnule Băsescu, atât timp cât aveţi beneficii în calitate de fost preşedinte de pe urma statului român, şi dumneavoastră aveţi obligatia să nu îi (mai) aduceţi acestuia prejudicii de imagine. Şi da, statul român trebuie să pedepsească toţi infractorii, indiferent de etnie, clasa socială sau culoare politică.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite