De ce tace MAE în scandalul documentarului anti-românesc?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea de ţară pe care Channel 4 vrea să o lipească de România
Imaginea de ţară pe care Channel 4 vrea să o lipească de România

Ministerul Afacerilor Externe are datoria să reacţioneze ferm pentru oprirea documentarului anti-românesc difuzat de Channel 4 în Marea Britanie şi să solicite scuze oficiale. Channel 4 este un post de televiziune public, deţinut aşadar de Regatul Unit. Vă imaginaţi reacţia acestui stat dacă TVR ar difuza un documentar în care britanicii din România sunt acuzaţi în masă de alcoolism şi pedofilie din cauza unor cazuri izolate?

INTERPELARE ADRESATĂ: Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu

DE CĂTRE: Bogdan Diaconu, deputat independent, preşedintele Partidului România Unită

OBIECTUL INTERPELARII:  Documentarul jignitor la adresa românilor difuzat de canalul de televiziune Channel 4 din Marea Britanie

Un documentar injurios la adresa românilor aflaţi în Marea Britanie, al cărui sumar a fost difuzat de postul de televiziune Channel 4, post deţinut de statul britanic, a stârnit deja protestele concetăţenilor noştri, fiind un afront grav adus imaginii noastre în lume. Am luat la cunoştinţă scrisoarea de protest transmisă de ambasadorul României la Londra producătorului emisiunii, dar acest demers este insuficient în faţa gravităţii actului de dezinformare pe care îl practică postul de televiziune amintit.

Vă rog să faceţi un exerciţiu de imaginaţie ce fel de note de protest aţi primi dacă un documentar de genul celui de la Channel 4 ar fi difuzat în România pe postul public de televiziune al statului român despre britanicii care ne vizitează, cu filmări despre cetăţenii petrecăreţi ai statului amintit care urlă alcoolizaţi pe străzile din Centrul Vechi din Bucureşti cu ocazia anumitor meciuri de fotbal sau despre cazurile concrete de britanici care au venit în România pentru a practica pedofilia, şi sunt destule, iar întregul popor al Marii Britanii ar fi identificat cu aceste persoane şi cu aceste comportamente!

În acest condiţii, vă solicit să vă implicaţi la cel mai înalt nivel în oprirea documentarului respectiv şi să demaraţi un protest oficial al statului român faţă de murdărirea publică a imaginii cetăţenilor români plecaţi din ţară, cu aceeaşi energie şi determinare cu care diplomaţia britanică ar reacţiona dacă TVR i-ar descrie pe britanicii care vin la noi în ţară drept beţivi şi pedofili doar pentru că există documentate unele cazuri de acest fel. Vă rog să faceţi un exerciţiu de imaginaţie ce fel de note de protest aţi primi dacă un documentar de genul celui de la Channel 4 ar fi difuzat în România pe postul public de televiziune al statului român despre britanicii care ne vizitează, cu filmări despre cetăţenii petrecăreţi ai statului amintit care urlă alcoolizaţi pe străzile din Centrul Vechi din Bucureşti cu ocazia anumitor meciuri de fotbal sau despre cazurile concrete de britanici care au venit în România pentru a practica pedofilia, şi sunt destule, iar întregul popor al Marii Britanii ar fi identificat cu aceste persoane şi cu aceste comportamente!

Vă solicit de aceea o reacţie fermă a statului român pentru oprirea documentarului  - menit să îi transforme pe cetăţenii români în ţinte ale dispreţului public - comparabilă cu reacţia oricărui stat occidental dacă cetăţenii săi ar fi jigniţi într-un mod similar. Numai atunci se va considera că România este un stat respectabil şi puternic despre cetăţenii căreia nu poţi să spui orice minciuni, fără consecinţe.

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite