Cum să trăieşti cât mai comod într-un spaţiu mic

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faptul că locuiţi într-o casă mică nu vă împiedică să aveţi un trai cât se poate de confortabil, fără a resimţi acut lipsa spaţiilor vaste. Sigur că este mult mai uşor să depozitezi şi să organizezi o locuinţă care are camere mari şi tot felul de anexe. Dar, din păcate, nu sunt mulţi cei care dispun de aceste facilităţi.

Dar cum omul este o fiinţă adaptabilă, învaţă să trăiască suficient de bine şi într-o garsonieră şi într-un apartament de două camere. Iar sfaturile următoare ne vor ajuta pe fiecare dintre noi să ne raportăm diferit la spaţiul în care locuim şi să scoatem tot ce e mai bun din el.

#1 Încercaţi să separaţi vizual zonele unele de celelalte. Pentru asta folosiţi cortine, perdele, rafturi, plante. Să spunem că aveţi o garsonieră şi că totul se întâmplă într-o singură încăpere. Atunci e obligatoriu să ascundeţi zona noctură de cea diurnă. Cum? Montând o cortină de jur împrejurul patului sau ascunzându-l după un paravan.

image

Aveţi bucătăria deschisă către living, atunci puneţi câteva plante decorative care să mai mascheze zona, astfel încât un musafir să nu vadă direct în chiuvetă.

#2 Bibliotecile modulare şi rafturile sunt o bună variantă de delimitare, nemaifiind astfel nevoie să ridicaţi un zid separator.

image

#3 Poliţe fixe şi rabatabile. Nu aveţi nevoie de un birou într-un spaţiu mic atâta vreme cât îl folosiţi ocazional. Încărcaţi inutil camera. De ce să nu folosiţi o poliţă pentru a vă ţine laptopul? Sau cărţile? Sau alte obiecte decorative?

Poliţele rabatabile şi mesele pliante sunt o soluţie grozavă şi pentru bucătăriile mici, ele putând fi strânse când nu sunt folosite.

#4 Mobilierul multifuncţional. Canapeaua cu ladă de depozitare, masa taburet sau paturile ce se pot ridica pe perete sunt soluţii la care v-aţi putea gândi pentru a  vă eficientiza spaţiul. Despre mobilă cu întrebuinţări multiple am scris AICI şi AICI.

image

#5 Uşile glisante sau cele evantai pot înlocui cu succes clasicele uşi de interior, ele ocupând şi fizic şi vizual mai puţin spaţiu.

image

#6 Şi spaţii vitrate ajută la crearea senzaţiei de spaţiu, permiţând luminii să circule dintr-o încăpere în alta. De altfel, spaţiile mici este obligatoriu să fie luminoase. Cu cât încercăm să acoperim sursele de lumină naturală, cu atât locuinţa noastră va părea mai mică. O uşă glisantă din sticlă este un separator excelent între două zone.

image

#7 Oglinzile amplasate strategic atrag lumina în casă şi o fac să circule dintr-o încăpere în alta. Spre exemplu, montarea unei oglinzi în faţa unui geam va aduce un pic din frumuseţea spaţiilor exterioare şi la interior. Atenţie însă ce se oglindeşte în locuinţă! Dacă nu aveţi o privelişte prea plăcută, mai bine faceţi în aşa fel încât un tablou să se reflecte în oglindă.

image

Despre idei de amenajare a spaţiilor mici am mai scris şi AICI

//Sursă foto: Atlanta Homes, Smart Square, Pinterest

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite