Atacuri murdare în campania pentru parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mash-urile şi bannerele de la Jibou conţin mesaje defăimătoare la adresa candidatului USL FOTO Arhivă

Campania electorală pentru alegerile parlamentare se încinge pe ultima sută de metri. Au început atacurile murdare asupra candidaţilor, vizat fiind în special un candidat din Colegiul Jibou.

Atacurile murdare au început, se pare, de vineri, când pe o stradă din oraşul Jibou a fost montat un banner conţiând un mesaj denigrator la adresa candidatulu USL din colegiu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, bannerul a fost montat de patru tineri din Zalău, care au fost prinşi imediat de poliţişti şi amendaţi, fiecare, cu câte 500 de lei.


Acelaşi candidat a făcut, o zi mai târziu, obiectul unor mash-uri puse pe câteva blocuri din Jibou şi care conţineau mesaje deingratoare la adresa acestuia şi a unei persoane de gen feminin. Poliţiştii, sesizaţi de doamna vizată de mash-uri, l-au identificat pe tânărul care a montat aceste materiale publicitare pe blocuri, respectiv un alpinist utilitar, angajat şi plătit, potrivit declaraţiilor acestuia, de către o firmă din Zalău. Acesta riscă acum să aibă probleme cu legea mai ales că, potrivit reglementărilor în vigoare, nu putea să monteze acele mash-uri decât dacă avea acordul proprietarilor, iar din documentele deţinute de poliţişti se pare că doar patru dintre locatari îşi dăduseră acceptul.


Tot sâmbătă şi tot la Jibou, un candidat al altui partid politic a reclamat faptul că i s-au distrus bannerele şi panourile electorale. „Am dat curs sesizării şi în urma cercetărilor am constatat că bannerele şi afişele din zona adiacentă Şcolii „Lucian Blaga” au fost demontate la dispoziţia Primăriei Jibou, dată pentru că acele materiale nu au fost montate în baza unei autorizaţii emise de primărie, aşa cum cere legea”, explică purtătorul de cuvânt al IPJ.


Acelaşi partid a sesizat, vineri, la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Sălaj distrugeri de bannere şi ruperi de afişe în mai multe localităţi din judeţ. Sesizarea a fost analizată ieri după-amiază de către membri biroului, pentru a vedea dacă este cazul sau nu să sesizeze organele de cercetare.