Valea Oltului, blocată în urma coliziunii a două TIR-uri încărcate cu mașini. O persoană descarcerată FOTO

0
Publicat:

Drumul național / european care face legătura între Sibiu și Vâlcea a fost marți după-amiaza, 28 noiembrie 2023, scena unui nou accident rutier care a dus la blocarea circulației pe Valea Oltului, în zona Boița.

Accident pe Valea Oltului în zona Boița Sibiu în urma coliziunii a două TIRuri Foto ISU Sibiu

DN 7, km. 247+600, în afara localității Boița, trafic blocat total din cauza producerii unui accident rutier în care sunt implicate două ansambluri rutiere (platforme transport auto)”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Sursa citată a mai menționat că din primele cercetări efectuate a reieșit că impactul a avut loc pe fondul neacordării de prioritate. Vinovat se face un șofer de 54 de ani, din Argeș care nu s-a asigurat în momentul pătrunderii de pe drumul național într-o parcare din zona DN7 / E81. TIR-ul pe care-l conducea a intrat astfel în coliziune cu un alt autotren condus pe sensul Vâlcea - Sibiu de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din județul Vâlcea.

În urma coliziunii de pe Valea Oltului a rezultat vătămarea corporală a șoferului vâlcean. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a mobilizat la fața locului două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare, una de stingere, una de primă intervenție și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

„Bărbatul în vârstă de 35 de ani a avut nevoie de intervenția echipajului de descarcerare. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD, urmând a fi transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu. Bărbatul este conștient și are un traumatism la picior și un traumatism cranio-cerebral”, a completat purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Alte două persoane implicate în accident nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Nu se știe, deocamdată cât timp va fi blocată circulația pe Valea Oltului.