Orgii sexuale cu copii la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea. Un călugăr și un îngrijitor au fost arestați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea și un tânăr provenit din sistemul instituționalizat (orfelinat) au fost arestați preventiv pentru perversiuni sexuale cu minori.

Mănăstirea Frăsinei - Vâlcea în mijlocul unui scandal sexual cu minori Foto Daciana Stoica

Totul a ieșit la iveală după ce un copil de 10 ani a povestit părinților ororile la care a fost supus. În urma unei percheziții domiciliare, în casa celui care îngrijea pe la mănăstire au fost găsite mai multe materiale pornografice în care apăreau atât copilul, cât și călugărul de la Frăsinei. 

Cei doi bărbați au fost reținuți și apoi arestați separat pentru 30 de zile, în cursul săptămânii trecute, după ce părinții copilului au depus plângere penală. 

Oroarea de la Frăsinei

Anchetatorii au aflat că orgiile au avut loc chiar în incinta Mănăstirii Frăsinei cunoscută drept „Athosul românesc”, la care era forțat să participe și copilul de 10 ani. Scenele erau filmate și aveau să reprezinte ulterior dovezi în cadrul acestei anchete în urma căreia s-a aflat că a mai existat un copil supus la perversiuni sexuale de către unul dintre inculpați.

Din soluțiile publicate pe portalul „just.ro”, reiese că cei doi se fac vinovați de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală și corupere sexuală în formă continuată. 

Faptele s-au petrecut în urmă cu doi ani. Cei doi violatori s-au împrietenit cu băieții la Mănăstirea Frăsinei, din comuna Muereasca - Vâlcea, unde aceștia îi ajutau să vândă diverse obiecte mănăstirești.

I-au ademenit cu bani și diverse cadouri și i-au pus să asiste la tot felul de scene greu de imaginat care se petreceau între ei, iar în final i-au obligat și pe copii să li se alăture. 

Cei doi bărbați riscă acum să stea după gratii mulți ani, în funcție și de ce va stabili ancheta în continuare. 

Pe rețelele de socializare există tot soiul de informații contradictorii în ceea ce-l privește pe călugărul de la Frăsinei. În timp ce unii susțin că ar fi victima unui complot legat de mai vechiul scandal în urma căruia Biserica pentru Femei de la Frăsinei a fost închisă, și prin care se dorește îndepărtarea mai multor călugări, alții menționează că acesta de fapt face parte din grupul care susține această decizie a Mitropoliei Olteniei.