100 de hectare cu vegetaţie uscată în flăcări, în 13 localităţi din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 13 localităţi din judeţul Vâlcea pompierii s-au luptat cu flăcările care au cuprins peste 100 de hectare de vegetaţie uscată

Sirenele pompierilor au sunat la Orleşti, Drăgăşani, Diculeşti, Bălceşti, Ghioroiu, Râmnicu Vâlcea, Făureşti, Pescena, Mădulari, Olanu, Mihăeşti, Voiceşti şi Lungeşti. Persoanele care au pus foc să igienizeze terenurile nu au fost descoperite.

Ultimele 48 de ore au fost cu adevărat de foc pentru pompierii militari care au fost nevoiţi să intervină pentru stingerea a 13 incendii de vegetaţie uscată, izbucnite în tot atâtea localităţi. „Flăcările au mistuit aproximativ 100 de hectare de vegetaţie uscată în localităţile Orleşti, Drăgaşani, Diculeşti, Balceşti, Ghioroiu, Râmnicu Vâlcea, Făureşti, Pesceana, Mădulari, Olanu, Mihăeşti, Voiceşti şi Lungeşti. În localitatea Lungeşti, flăcările s-au propagat şi la un depozit de furaje aflat în proprietatea lui Vasile D., unde au mistuit aproximativ 18 tone de furaje (lucernă şi ovăz).Cercetările preliminarii arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma folosirii focului deschis pentru igienizarea terenurilor de către persoane neidentificate", a spus mr. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Speriaţi de amenzile mari care se aplică în cazul în care sunt descoperiţi că sunt autorii care au incendiat vegetaţia uscată, localnicii după ce văd că nu mai pot stăpânii focul, dau bir cu fugiţii.