Ploieştenii sunt invitaţi să vină sâmbătă cu PET-uri în centrul oraşului pentru a câştiga titlul de „Capitala Earth Hour“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieştenii sunt aşteptaţi cu cât mai multe PET-uri în centrul oraşului. FOTO letsdoitromania.ro

Trei oraşe din România au ajuns în etapa finală a competiţiei care va desemna localitatea – capitală pentru ediţia din 2013 a „ Earth Hour“. Pentru a câştiga, este nevoie ca ploieştenii să adune cât mai multe kilograme de PET-uri, în înfruntarea finală, de sâmbătă

Municipiul Ploieşti se va întrece în finala competiţiei, pe 9 martie 2013, cu orasele Botoşani şi Timişoara.

Între orele 10.00-18.00, va avea loc o întrecere simultană între oraşele finaliste. Locuitorii celor 3 oraşe sunt invitaţi să aducă, în centrul oraşului cat mai multe PET-uri goale. Pentru aceasta, ploieştenii sunt aşteptaţi cu cât mai multe PET-uri în parcarea de la Palatul  Administrativ.

Pentru a avea o competiţie corectă, care trebuie  să stimuleze implicarea fiecărui locuitor al oraşului, nu va fi permisă aducerea de PET-uri de către nici o companie de salubritate. Oraşul care va recurge la o astfel de practică va fi descalificat.

Oraşul în care va fi colectată cea mai mare cantitate de PET-uri, calculată în kilograme, va fi desemnat Capitala Earth Hour 2013 şi va gazdui evenimentul oficial Earth Hour din data de 23 martie 2013.