Grup de susţinere pentru poliţistul Cezar Filip, ofiţerul cu o carieră controversată care a împărţit ţara în două

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul poliţistul Cezar Filip, fostul şef al Poliţiei Piatra Neamţ, a stârnit un val de comentarii după apariţia filmării în care este surprins lovind o minoră în sediul instituţiei.

După avalanşa de opinii pro, dar mai ales contra, pe facebook s-a creat ieri o campanie intulată „Pietrenii susţin poliţiştii, nu infractorii”. Localnicii sunt astfel chemaţi vineri, 21 martie, la ora 17, la un miting la Turnul lui Ştefan cel Mare pentru a cere repunerea în funcţie a poliţistului.

„E momentul ca noi, pietrenii să ne implicăm în siguranţa urbei, şi să susţinem repunerea în funcţie a comisarului şef Cezar FILIP, demis pentru că şi-a permis să lovească o adolescentă <innocentă> , a cărei singură (?!) vină este că a participat la sute de tâlhării, şi a fost complice în două cazuri de omor. ...Între echipa comisarului FILIP şi gaşca lui Orlando, voi ce alegeţi ?! PS. La întâlnire se va semna o petiţie adresată Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne şi Instituţiei Avocatul Poporului”, se arată în mesajul care a circulat astăzi pe facebook.

Bătut în scara blocului  

Până la scena din sediul poliţiei petrecută pe 8 martie a.c., cariera comisarului Filip în Poliţie a fost presărată cu tot felul de incidente. De loc din Botoşani, ofiţerul a ajuns să lucreze la Neamţ în 1996, după absolvirea Academiei de Poliţie.

În primii cinci ani a lucrat la Biroul, respectiv Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Neamţ. Pe 10 decembrie 2002, perioadă în care era ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Cezar Filip a fost acostat de doi indivizi care îl aşteptau în scara blocului unde locuia, şi l-au lovit cu o bâtă în cap. S-a vorbit atunci, pe surse, că poliţistul a fost victima unei răzbunări a fraţilor Mararu, cercetaţi într-un dosar privind înmatriculări ilegale de autoturisme de lux.

Agresorii nu fost prinşi niciodată, dar în anul 2006, Judecătoria Piatra Neamţ i-a condamnat pe Gheorghiţă şi pe Bogdan Mararu la 5, respectiv 2 ani de închisoare cu executare pentru că, împreună cu alte trei persoane, au reuşit să vămuiască, la tarife mai mici decât cele normale, opt autoturisme de lux în anii 2001-2002. Fraţii Mararu au făcut însă apel şi au scăpat doar cu suspendare.

Ajuns şef al Poliţiei Piatra Neamţ (2011), ofiţerul a trebuit să facă faţă unor acuze grave. Pentru că era vizat direct, Cezar Filip a dat în judecată cotidianul Naţional care publicase în 2012 articolul intitulat „Şefi din Poliţie, plătiţi de interlopi cu limuzine şi excursii de lux”. Prima instanţă (Judecătoria Sectorului 1) a dispus ca ofiţerul să primească 10.000 de lei cu titlu de daune morale, deşi acesta ceruse 250.000 de lei vechi.

Pe aceeaşi temă:

Şeful Poliţiei Piatra Neamţ şi-a prezentat demisia din funcţie, în urma scandalului izbucnit după ce a bătut o minoră

Şeful Poliţiei Piatra Neamţ, filmat când loveşte o minoră în sediul instituţiei. Ministrul Oprea ordonă demiterea ofiţerului bătăuş

VIDEO O bandă de minori tâlhăreşte bătrânii din Piatra Neamţ. Metodele folosite, descrise chiar de micii infractori

Orlando, micul hoţ specializat în metoda „Apără-mă, nene!”, a ajuns vedetă în Parlament

Mai multe pentru tine:
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”