Deliciu de toamnă propus de un chef renumit: supa cremă de morcov, cu ceapă caramelizată şi sos picant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legumele din sezonul recoltelor pot fi combinate în diverse preparate, iar dacă sunt aromatizate rezultatul este unul surprinzător.

Ionuţ Popa - Chef Giovanni, cum este cunoscut după succesul repurtat la o emisiune-concurs cu profil culinar („Chefi la cuţite” - Antena 1), recomandă o reţetă de supă cremă de morcov într-o variantă reinterpretată. 

„Sunt foarte multe reţete de supă de morcov, dar eu prefer să mai echilibrez din gustul dulce cu anumite ingrediente. Pentru asta, folosesc ghimbir sau lemongrass, dar se poate folosi scorţişoară, nucşoară sau alte mirodenii“, spune Chef Giovanni. 

Pentru a prepara supa cremă de morcovi trebuie mai întâi să se cureţe ceapa (albă), să se taie bucăţi mai mari şi apoi se prăjeşte în ulei cu puţin unt. 

„Când începe să lucească ceapa, adaug cartofii şi morcovul curăţaţi în bucăţi cât mai fine, pun apă şi le las la fiert. Când amestecul e aproape fiert, iau o tulpină de lemongrass, o bat şi o pun în compoziţie să-şi ia gustul. Dacă nu folosesc lemongrass, rad puţin ghimbir în supă“, descrie Chef Giovanni reţeta preparatului. 

Unul din secretele reuşitei pentru aceast produs ţine de modul de fierbere.  

„Încerc să nu pun prea multă apă la fiert, pentru ca atunci când toate legumele sunt fierte, să fie foarte puţină apă. Dacă am multă apă în urma fierberii şi apoi blendez compoziţia, pierd gustul şi substanţele nutritive din legume. Prefer să adaug apă puţin câte puţin în fierbere. Supa trebuie să fie foarte cremoasă şi ca să o fac şi mai savuroasă adaug şi unt“, mai spune specialistul. 

Toate operaţiunile pentru pregătirea supei cremă de morcov nu ar trebui să depăşească 15-20 de minute, iar ca mod de servire în farfurie se pot adăuga ingredinte care să dea o notă specială produsului:  

„La servire, peste supă presar ceapă deshidratată şi un sos picant ca garnitură. Şi în acest fel, gustul dulce îl schimb în picant. Se poate pune  iaurt simplu sau aromatizat, ori smântână, sau se pot folosi crutoane, sunt diverse moduri de servire“, mai spune Chef Giovanni.

Chef Giovanni

Mai multe pentru tine:
I-a donat propriul rinichi, dar n-a fost invitată la nunta Selenei Gomez. Cum explică donatoarea trădarea
Bucureștiul se luminează în weekend: Spotlight-Festivalul Internațional al Luminii, ediția a 9-a. Care este programul
Românii care au vizitat una dintre cele mai izolate și ieftine țări din lume. Ce i-a impresionat cel mai mult: „Un gest simplu, dar cu o semnificație profundă”
„Umanitarii anului”: Harry și Meghan, premiați pentru lupta împotriva pericolelor online. Discursul ducesei, similar cu cel al Prințesei de Wales
„Am rămas în chiloți!” Momentul terifiant trăit de un român celebru pe cel mai înspăimântător aeroport din Europa
Cauza morții bateristului Marius Keseri de la Direcția 5. Prietenii rup tăcerea. „Boala cumplită îl schimbase, nu-l mai recunoșteai. Venea la biserică să se roage”. Ultimele fotografii
Un obiect unic pe teritoriul fostei provincii romane Dacia, descoperit la Turda
Drama Cameliei Mitoșeru, la 74 de ani: „Am suferit o nouă operație pe creier”. Fiul Mihai Mitoșeru n-o scapă din ochi: „Mă răsfață, e sufletul meu”
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!
Cu ce se delectează în mod frecvent Prințesa Charlene, Prințesa Kate sau Regina Letizia. Mâncărurile preferate ale nobililor
Val de ură după nunta lui Dorian Popa din Maldive. Artistul, făcut praf după ce a publicat acest video cu mireasa