VIDEO Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiantul hunedorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiantul acestei sâptămâni. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Zeci de oameni au venit în această dimineaţă în Piaţa Victoriei din municipiul Deva pentru a-l întâlni pe Corneliu Birtok Băneasă, un tânăr inventator din Deva, ale căror inovaţii în domeniul auto au fost premiate în întreaga lume.

Corneliu Birtok-Băneasă este obişnuit cu marile saloane de inventică din lume, unde a fost premiat de 13 ori cu aur, pentru inovaţiile sale în domeniul auto.

Tânărul inventator din Deva este realizatorul unor prototipuri de filtre auto, cu ajutorul cărora maşinile îşi reduc consumul de combustibil, iar randamentul motoarelor lor creşte.

În această dimineaţă, Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiat din nou, de această dată de comunitatea din Deva care s-a alăturat campaniei „Premianţii fără premii”. Zeci de hunedoreni au venit să îl întâlnească pe Corneliu, în Piaţa Victoriei din municipiu.

“Corneliu Birtok Băneasă este inventatorul hunedorean care a reuşit să impresioneze foruri internaţionale prin ingeniozitatea sa. A inventat un filtru de aer supraaspirant, care reduce consumul de carburant, mărind în acelaşi timp puterea motorului pe care este montat acest dispozitiv. Rezultatele sale la nivel mondial îl recomandă, spunem noi, pentru a fi recompensat public cu privire la modul în care face cunoscută România”, spun iniţiatorii campaniei civice.

DEVA: Corneliu Birtok Băneasă, premiat simbolic

Corneliu Birtok-Băneasă a primit un buchet de flori şi o diploma de premiant. “Faptul că am fost răsplătit în cadrul acestei campanii reprezintă o recunoaştere la mine acasă, ceea ce e un lucru deosebit, emoţionat şi plăcut”, a spus Corneliu.

Vă recomandăm şi:

Invenţia lui Birtok-Băneasă "a luat" aurul clujenilor. Filtrul supraaspirant face furori la saloanele de inventică

Inventator român, premiat la Bruxelles pentru filtrul de aer care reduce radical consumul

Mai multe pentru tine:
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”