Cocoană, ucigaşul cu Ferrari merge patru ani după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cocoană este acuzat de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins recursul de rejudecare a dosarului în care Cocoană este acuzat de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.

Medicul din Timişoara a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare şi la plata daunelor către familia victimei „S-a respins recursul şi s-a meniţinut sentinţa dată de către Tribunalul Dolj“, a declarat Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt din cadrul Curţii de Apel din Craiova
Mama tânărului ucis a făcut şi ea recurs.

Sentinta este definitivă.

„Recursul formulat de Adrian Cocoană, firma de asigurări şi mama victimei a fost respins. Daunele rămân cele stabilite de Tribunalul Dolj. Sentinţa este definitivă“, a mai declarat Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Adrian Cocoană a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru vătămare corporală, trei ani pentru părăsirea locului accidentului şi un an pentru vătămare corporal. Sentinţa a fost dată pe data de 15 iulie de către Judecătoria Craiova.

Adrian Cocoană a omorât, pe 19 august 2008, un tănăr în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoana îşi conducea bolidul Ferrari cu peste 100 de kilometri pe oră prin oraş, conform expertizelor tehnice ulterioare. A intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia.  

„Adrian Cocoană trebuie să achite daune morale în valoare de 2 milioane de lei şi daune materiale în valoare de 68.875 lei victimei“, a spus Daniel Staicu, purtătorul de cuvânt din cadrul Tribunalului Dolj.