Cum se prepară omleta în coajă de ou. Reţeta inedită, explicată pe îndelete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Foodhacks.com

Una dintre cele mai apreciate mâncăruri, omleta se poate găti în nenumărate feluri, singura limitare fiind dată doar de imaginaţia bucătarului de ocazie care vrea să o prepare.

Pentru a prepara inedita omletă în coajă este nevoie în primul rând de ouă. Pentru o singură porţie ajung în principiu trei ouă, iar pentru două porţii e nevoie de 6-8 ouă, dar şi o linguriţă de unt şi una de apă minerală. Plus, desigur, nelipsita sare şi nelipsitul piper.

Mai întâi, ouăle se spală bine, după care se sparg cu multă atenţie exact în dreptul treimii superioare. Apoi, se scoate „căpăcelul” de coajă de ou şi se toarnă conţinutul interior într-un castron. În paralel, coaja ouălor se spală bine şi cu multă grijă în interior şi se lasă la scurs. Se ia apoi şi se adaugă apa minerală, sare şi pieper, după gust, se amestecă alături de ouă, iar conţinutul rezultat se bate bine.

În paralel, în funcţie de preferinţe, se pot tăia câteva feliuţe de şuncă, bacon sau caşcaval sau se poate pune pur şi simplu brânză. Între timp, untul se topeşte la foc mic într-o tigaie, apoi toarnă ouăle şi se face omleta, întorcându-se pe ambele părţi. Şi dacă umezeala s-a zvântat, cojile de ouă se umplu cu omletă. Pentru un gust şi mai bun, dar şi pentru aspect, se poate orna cu aproape orice, de la şuncă, verdeaţă şi până la caşcaval.

Mai multe pentru tine:
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!
Ucraina îl va nominaliza pe Trump la Premiul Nobel pentru Pace dacă va trimite rachete Tomahawk Kievului. Anunțul făcut de Zelenski
Zodiile care vor da nas în nas cu fericirea în această toamnă. Acești nativi vor plânge de bucurie
I-a donat propriul rinichi, dar n-a fost invitată la nunta Selenei Gomez. Cum explică donatoarea trădarea
Prințesa Rajwa a dus moda din Iordania la Palatul Elysée din Paris! Întâlnire istorică cu Brigitte și Emmanuel Macron
Fosta judecătoare care l-a condamnat pe Sorin Oprescu, despre miza reducerii pedepsei: „Este legată de liberarea condiționată. În loc de 8 ani, va face doar 6”
Maria Buză are un meniu de poveste. Actrița mănâncă o dată pe zi: „Dacă este curat prin frigider, rămân nemâncată”
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
Cauza morții bateristului Marius Keseri de la Direcția 5. Prietenii rup tăcerea. „Boala cumplită îl schimbase, nu-l mai recunoșteai. Venea la biserică să se roage”. Ultimele fotografii
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”
Un obiect unic pe teritoriul fostei provincii romane Dacia, descoperit la Turda