Incendiu de pădure, la Brăeşti, în judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu de proporţii a cuprins luni dimineaţă o lizieră de pădure, situată pe raza localităţilor Brăeşti, Ruginoasa şi Goideşti. Pentru localizarea şi stingerea flăcărilor au fost mobilizaţi peste 50 de pompieri ai ISU Buzău dar şi pompieri voluntari de la Ocolul Silvic Pârscov şi voluntari de la Brăeşti. Incendiul a cuprins o pădure mixtă foioase şi răşinoase în vârstă de circa 70 de ani.

Conform primarului comunei Brăeşti, Adrian Perţea, în zonă au fost trimişi mare parte dintre cetăţenii care beneficiază de venitul minim garantat începând cu ora 5.00 dimineaţa iar în jurul orei 11.00 focul a fost localizat iar pompierii şi localnicii veghează ca să nu se extindă şi în altă parte. 

Pentru că accesul în zonă cu autospecialele ISU este imposibil, aproape 50 de pompieri au fost nevoiţi să meargă pe jos mai bine de 45 de minute pentru a ajunge la locul incendiului. 

Pentru a limita proporţiile flăcărilor extinse pe o rază de aproape patru kilometri, aproape 100 de persoane acţionează doar cu lopeţi şi mături. Alături de militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău sunt voluntari din zonă şi cei de la Ocolul Silvic Pârscov. 

Este şi motivul pentru care a fost solicitată intervenţia unui elicopter care să împrăştie apă deasupra zonei de pădure aflate în flăcări. Alimentarea aparatului de zbor ce aparţine Inspectoratului General pentru Aviaţie se face din Lacul Siriu.

La orele serii, cei mobilizaţi la faţa locului nu reuşiseră să stingă incendiul, misiunea fiind una extrem de dificilă.