Aviz pescarilor: Balta de la Mihăileşti a fost populată cu 20 de tone de puiet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, autorităţile locale din Mihăileşti vor să scoată bani frumoşi din activitatea de turism pescăresc. O firmă din Bucureşti care a preluat recent în administrare lacul din comună, în asociere cu Primăria, a introdus deja în apă 20 de tone de puiet din mai multe specii de peşte.

Autorităţile locale vor investi în finalizarea satului de vacanţă, cu specific pescăresc, lucrări începute în 2009. Pe mal au fost construite deja şase căsuţe din lemn, racordate toate la curent electric, iar pe apă sunt două locuinţe lacustre, cu dotări minime.

Primarul din Mihăileşti, Stan Stan, spune că mai are de amenajat o terasă pentru activităţi de agrement şi să construiască grupuri sanitare şi duşuri.

"Din aprilie sau mai putem primi turişti pentru activitatea de pescuit. Va fi o terasă mare care sigur o să fie aglomerată în weekend-uri", ne-a declarat Stan Stan, primarul din Mihăileşti.

Lacul a fost administrat până în anul 2006 de un om de afaceri buzoian, care concesionase luciul de apă, cu condiţia să achite primăriei o cotă stabilită în contract. Fostul administrator nu s-a ţinut de cuvânt iar primăria Mihăileşti a sistat contractul, preluând balta în proprietate, prin intermediul firmei Lunca Mihăileşti SRL.

Balta din Mihăileşti, comună aflată la 35 de kilometri de municipiul Buzău, a fost populată ultima dată în urmă cu cinci ani, cu peste 15 tone de peşte. Lacul are o suprafaţă de 106 hectare şi este populată cu : crap, cteno, stiucă, fitofag, caras şi biban.