Tabloul „Carul cu boi pe furtună“, de Nicolae Grigorescu, a fost furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa de artă a fost furată, în urmă cu zece zile, din casa unui bucureştean de către nepoata sa, care avea grijă de el.

În urmă cu zece zile, pe când deţinătorul actual al tabloului, Gabriel Iliescu, se afla internat la spital, nepoata sa, care avea grijă de el, i-a luat tabloul din casă.

După ce a observat că lipseşte această piesă din casă, moştenitoarea lui Gabriel Iliescua chemat Poliţia. La data de 29 iunie, hoaţa a restituit piesa de artăt.

Piesa de artă a fost recuperată într-o stare proastă, o bucată de pânză de aproximativ patru centimetri rupându-se din ea.. Femeia este cercetată în stare de libertate.

Tabloul este semnat Nicolae Grigorescu şi face parte din patrimoniul naţional, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Opera de artă figura ca exponat la Muzeul Naţional de Artă al Republicii Populare Române, în 25 iulie 1957.

„Există 20 de astfel de tablouri cu boi făcute de Grigorescu. La muzeul de artă există un catalog cu toate operele de Nicolae Grigorescu“, a declarat criticul de artă Petre Oprea. El a adăugat că toate operele lui Grigorescu sunt estimate la peste 10.000 de lei.

Potrivit lui Christian Ciocan, tabloul figurează la Muzeul de Artă cu numărul 261.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Gripa aviară la vaci se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii. Care este pericolul pentru Europa
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Orașul unde au fost descoperite peste 80 de specii de păsări. Multe sunt răpitoare și au cuiburile în fisurile blocurilor
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Laurențiu Reghecampf, probleme fără sfârșit. E urmărit penal pentru violențe în familie
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii