Duminică au loc repetiţii pentru ziua în care trupul neînsufleţit al Regelui va fi purtat pe un afet de la Palatului Regal la Patriarhie. Traficul rutier, deviat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duminică au loc repetiţii pentru ziua în care trupul regelui va fi purtat pe un afet de tun de la Palatului Regal la Patriarhie. Traficul rutier va fi deviat. FOTO: Arhiva  „Adevărul“

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei anunţă că traficul rutier din zona Palatului Regal a fost deviat pe Calea Victoriei între străzile Rosetti şi Dem I. Dobrescu, restricţiile fiind valabile aproximativ două ore, având în vedere repetiţiile pentru funeraliile Regelui Mihai.

În faţa Palatului a fost adus un afet de tun, pe care va fi urcat trupul neînsufleţit al Regelui Mihai pentru a fi dus la Patriarhie, în ziua înmormântării.

Potrivit datelor funizate de Casa Regală, miercuri, 13 decembrie, la ora 11.00, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Şefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, şi a membrilor Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe şi ai Casei Majestăţii Sale. Presa va avea acces la ceremonie. Publicul nu va avea acces la eveniment.

La ora 14.00, sicriul va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Custodele Coroanei şi Familia Regală vor fi prezenţi la Sinaia.