Un cunoscut chirurg a fost condamnat pentru ucidere din culpă, la cinci ani de la decesul unui pacient. Omul a fost ţinut două zile pe calmante în loc să fie operat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacientul a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov

Medicul Alexandru Moldovean a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă după ce un pacient a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov după ce a fost ţinut două zile doar pe analgezice. Medicul şi spitalul trebuie să plătească şi daune de 30.000 de euro.

Pacientul a decedat acum cinci ani. În aprilie 2012 un bărbat de 46 de ani s-a prezentat la urgenţă cu dureri abdominale insuportabile. A fost diagnosticat în UPU cu abdomen acut şi trimis pe Secţia de Chirurgie III un era medicul Alexandru Moldovean. Pacientul nu a fost operat imediat şi a fost ţinut două zile doar cu analgezice. În final, când starea sa s-a agravat a fost dus în sala de operaţie, dar a fost prea târziu. S-a aflat atunci că pacientul suferise un infarct abdominal, o afecţiune extreme de gravă care necesita intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Familia bărbatului a dat în judecată spitalul şi pe medicul Alexandru Moldovean şi a depus şi plângere penală. Medicul a fost judecat pentru ucidere din culpă. În primă instanţă, Judecătoria Braşov l-a achitat anul trecut pe chirurg. Curtea de Apel Braşov a anulat însă sentinţa şi l-a condamnat pe Alexandru Moldovean la doi ani de închisoare cu suspendare şi plata, în solidar cu spitalul, a unor daune morale de 30.000 de euro. Sentinţa Curţii de Apel Braşov esre definitivă.