Șofer beat, prins în trafic cu o mașină pusă sub sechestru. Este al doilea caz în doar câteva zile

0
Publicat:

Un basarabean a  fost depistat de polițiștii brăileni în timp ce conducea o mașină pusă sub secheastru. Oamenii legii au descoperit că cetățeanul moldovean era și beat.

Polițiștii au descoperit că mașina condusă de basarabean era pusă sub sechestru FOTO arhivă Adevărul

Miercuri, 9 noiembrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 212A, în Insula Mare a Brăilei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că autovehiculul condus figurează cu sechestru.

„Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Pe numele șoferului a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Totodată, polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare al mașinii.

Urmărire în trafic a unui autotuturism pus sub sechestru

Cazul amintit anterior nu este singular. În noaptea de 5 noiembrie, polițiștii Secției 1 Poliției Rurală Brăila, în timp ce opreau în trafic vehicule la intersecția DN 22 cu DJ 221, în localitatea Cazasu, au observat un autoturism, care, la aproximativ 500 metri distanță a întors, continuându-și deplasarea către municipiul Brăila.

Polițiștii au  pornit în urmărirea acestuia și l-au oprit în trafic, în apropiere de intersecția cu DE 87.

„La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Brăila, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul condus figurează cu sechestru”, au transmis reprezentanții IPJ Brăila.

Pe numele tânărului a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, polițiștii au reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului.