Arta decoraţiunilor din hârtie, dusă în Cartea Recordurilor de 150 copii voluntari brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO facebook

Circa 150 de copii brăileni, coordonaţi de soţii Monica şi Ştefan Andrei, încearcă să ajungă în Cartea Recordurilor, realizând o copie fidelă a ceasului turn din Piaţa Traian prin tehnica denumită „quilling”, ce implică utilizarea de benzi de hârtie care, rulate, ondulate, franjurate sau spiralate, sunt lipite unele de altele pentru a forma diverse modele decorative.

"Arta de a rula hârtia este profund înrădăcinată în istoria lumii şi se consideră că îşi are originile în China, după descoperirea procesului de fabricare a hârtiei. Poţi realiza diverse modele decorative pentru tablouri, felicitări, rame foto, figurine 3D şi chiar bijuterii! Deşi necesită foarte mult timp şi foarte multă răbdare, cea mai bună parte în quilling este că îţi poţi folosi imaginaţia pentru a crea mereu ceva nou. Nu există reguli stricte sau tipare anume, ci trebuie să-ţi laşi imaginaţia să zboare!", a explicat Monica Andrei, pentru cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”.

Aceasta organizează, împreună cu soţul ei, ateliere de qilling în şcolile brăilene şi au reuşit să coopteze 150 de copii voluntari în proiectul de realizare a celui mai mare ceas din hârtie rulată. Aceştia vor încerca să finalizeze lucrare până pe 1 iunie 2016, pentru a o inaugura chiar de Ziua Copilului. Ştefan Andrei spune că e nevoie de foarte multe piese din hârtie, care în final vor fi lipite de un suprt de polistiren.

Odată finalizată copia ceasului-turn, aceasta va trebui omologată pentru a intra în Cartea Recordurilor. Soţii Andrei speră să poată strânge banii necesari omolăgării, deoarece suma care trebuie plătită este destul de consistentă, ridicându-se la circa 5.000 de euro.

Ceasul-turn din Piaţa Traian este un cunoscut monument istoric al Brăilei. A fost realizat în 1909, graţie unei donaţii consistente a filantropului Petru Naum.

Citiţi şi

Mai multe pentru tine:
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani
Preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”