Gabi Săsărman are prima trupă country din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este mândru că s-a născut în 4 iulie

Împreună cu trupa sa cântă la toate festivalurile western organizate an de an în Germania şi Austria şi a descoperit că germanii sunt un popor cu o cultură muzicală bogată.

Gabi Săsărman cântă de când se ştie, atât la chitară cât şi vocal. În tinereţe avut o trupă care făcea deliciul serilor la restaurant ale bistriţenilor. „ Pe vremea lui Ceauşescu, am cântat împreună cu colegii mei prin toate restaurantele din Bistriţa. Şi, uneori, cântam la Cântarea României", povesteşte Gabi, râzând. La 20 de ani de la căderea comunismului, lucrurile s-au schimbat total în ceea ce priveşte cariera sa muzicală. În 1991, a pus bazele primei  trupe de country din Bistriţa, iar un an mai târziu a urcat pentru prima dată pe scena unui festival western din Salzburg.

„Bistriţa Bulls"

Ideea de a înfiinţa o trupă country a venit pentru Gabi şi ca o nevoie de schimbare. Sătul într-un fel de muzica românească, s-a gândit să încerce ceva nou şi a ales muzica country. „ Eu am auzit pentru prima dată muzică country în serile când ascultam pe ascuns, cum era atunci, radio Europa Liberă. Eram de atunci fan al lui Kenny Rogers, Johnny Cash , Allan Jackson,Willie Nelson, şi le fredonam melodiile. După 1990, am înfiinţat prima trupă de country din Bistriţa. Ne-am spus Bistriţa Bulls şi am început să cântăm", povesteşte artistul. În plus, Gabi s-a simţit aproape de muzica specific americană, deoarece este născut de ziua naţională a Statelor Unite. „ Eu sunt născut pe 4 iulie şi acesta probabil a fost motivul care mi-a întărit pasiunea pentru muzica country", mai spune el.  A ajuns să cânte ceea ce şi-a dorit, cover-uri ale melodiilor tuturor artiştilor săi favoriţi şi mai ales să fie apreciat pentru ceea ce face, lucru care este cea mai mare mulţumire pentru el.

Germanii iubesc muzica country

De aproape 18 ani Gabi şi colegii săi îşi petrec verile cântând la festivaluri şi tot soiul de petreceri country din sudul Germaniei şi din Salzburg.  Îmbină utilul şi plăcutul, se distrează foarte tare şi se simt chiar ca acasă în apropierea germanilor. „Ne place mult ceea ce facem şi ne plac nemţi. Sunt un popor cult din punct de vedere muzical, ştiu să aprecieze muzica country şi ştiu să se distreze", povesteşte artistul. Verile şi drumurile înspre pământuri nemţeşti sunt întodeauna presărate cu peripeţii şi experienţe extraordinare pentru Gabi şi colegi săi. „Îmi amintesc că într-un an ne-am dus în Germania cu un fel de camionetă albastră şi, la un moment dat, m-am întins în spate cu picioarele afară şi mi-am pierdut papucii. Când am ajuns în Salzburg, primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi cumpăr papuci", îşi aminteşte Gabi, zâmbind. Dacă nemţii îi apreciază foarte mult în România „Bistriţa Bulls" nu au spectacole. Cântă cel mult la câte o nuntă, dar acest lucru nu îl nemulţumeşte pe Gabi, el fiind mulţumit de activitatea artistică din afara ţării.

Profil:

Născut:  4 iulie 1959, Bistriţa

Studii: Medii

Familie: Căsătorit, doi copii

Ce-i place

Lui Gabi îi place să meargă la pescuit, să facă plajă şi, de asemenea, este un fan al zborului cu avionul.

Ce nu-i place

„ Mă afectează foarte mult când văd oameni în suferinţă şi cei neajutoraţi", mai spune Gabi Săsărman.

Întrebare şi răspuns

Copiii v-au moştenit pasiunea pentru muzică?

G.S. Da. Fiul meu cel mare cântă şi el, dar la fel cum eu am ales să fac muzică departe de România şi el s-a îndepărtat. Cântă în Tenerife, chiar anul trecut am fost şi noi acolo şi am cântat acolo alături de el. Până la urmă, oriunde e mai bine ca în România.