Patru poliţişti s-au sinucis în urma asaltului de la Congresul SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacul asupra Capitoliului FOTO EPA-EFE

Patru poliţişti care au intervenit pentru a respinge atacul din 6 ianuarie asupra Congresului SUA s-au sinucis, transmite Reuters.

Poliţia din Districtul Columbia a anunţat luni că încă doi ofiţeri de poliţie care au păzit Capitoliul la 6 ianuarie au murit prin sinucidere.

Unul dintre cei doi, care lucra în cadrul poliţiei metropolitane din D.C. (MPD) din mai 2003, a fost găsit mort joi în locuinţa sa, iar al doilea, angajat al MPD din 2016, a fost găsit mort la 10 iulie, a precizat un purtător de cuvânt, potrivit agenţiei de presă Reuters, citată de Agerpres.

Alţi doi ofiţeri de poliţie care au apărat Capitoliul de simpatizanţii pro-Trump nemulţumiţi de înfrângerea favoritului lor în alegerile prezidenţiale şi-au luat viaţa la câteva zile de la asalt.

Sute de susţinători ai fostului preşedinte al SUA, republicanul Donald Trump, au luat cu asalt la 6 ianuarie clădirea Congresului în încercarea de a opri validarea victoriei democratului Joe Biden. Cinci persoane, între care un poliţist, au murit în timpul asaltului. În plus, peste 100 de poliţişti au fost răniţi.