O porţiune de autostradă de pe coasta californiană s-a prăbuşit în Oceanul Pacific VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O porţiune a autostrăzii A1 de pe coasta californiei s-a surpat în ocean FOTO EPA-EFE

O porţiune de autostradă situată de-a lungul coastei californiene s-a prăbuşit în oceanul Pacific după ce a fost practic tăiată de o masivă alunecare de teren în urma furtunilor şi ploilor ce au lovit regiunea muntoasă Big Sur.

Imagini filmate cu drona surprind porţiunea din Autostrada 1 surpată în ocean şi lăsând în loc o gaură uriaşă. O alunecare masivă de teren a măturat şoseaua ce leagă Los Angeles de San Francisco, situată într-o regiune muntoasă cu un peisaj impresionant.

Alunecarea de teren a fost favorizată de incendiile de vegetaţie care au distrus copacii de pe versanţi, facilitând destabilizarea solului. Porţiunea de drum se află la la o milă distanţă de zona devastată vara trecută de incendii de vegetaţie.

Departamentul de Transporturi din California (Caltrans) a declarat vineri că o alunecare de teren „a îngreunat infrastructura de drenaj, s-a revărsat pe şosea şi a erodat drumul, rezultând pierderea completă a unui segment din Autostrada 1”, scrie CNN.

Guvernatorul statului Californiei Gavin Newsom a decretat stare de urgenţă în comitatele Monterey şi San Luis Obispo din pricina furtunilor de zăpadă care ar putea provoca alunecări de teren, mii de rezidenţi fiind evacuaţi,