Premierul Filip, chemat la raport. Deputaţii PSRM şi PLDM au semnat o moţiune de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, va fi audiat în Parlament la următoarea şedinţă a Legislativului, după ce joi, 21 iulie, deputaţii PSRM, PLDM şi doi deputaţi din fracţiunea PCRM au semnat o moţiune de cenzură.

„Astăzi, noi am reuşit să-l chemăm la raport pe Filip. O să vedem, sunt sau nu şanse să fie demis, probabil că nu, deoarece majoritatea parlamentară are 56 de mandate”, a declarat liderul socialiştilor, Igor Dodon.

Dodon susţine că scopul semnării moţiunii de cenzură este de a-l aduce pe prim-ministru în parlament, ca să spună cu ce s-a ocupat în perioada mandatului său. Preşedintele PSRM e de părere că ce a fost până acum nu e altceva decât un show şi populism, iar oamenii nu uită de miliardul furat.

La rândul său, deputatul PLDM Tudor Deliu a menţionat că este o discordanţă între ceea ce a promis Guvernul şi ceea ce face.

„Vrem să constatăm că actuala guvernare, de când a fost instituită, vrea să ne hrănească cu promisiuni şi vorbe false şi nicidecum cu fapte”, a subliniat Deliu.

Guvernul Filip a fost învestit în funcţie la 20 ianurie 2016. Pentru moţiunea de cenzură au votat 33 de deputaţi, 24 din partea PSRM, şapte din PLDM şi doi comunişti.