Bogăţia uriaşă a unui regat, cu lideri moderni acoperiţi cu aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogăţiile din Ghana. Unul dintre liderii tribului, în timp ce dă mâna cu o altă persoană, este ajutat de o altă mână care susţine greutatea podoabelor pe care le poartă. FOTO captură BBC

Pentru tribul Ashanti, aurul a fost foarte important în ultimii1.500 de ani. Aceşti oameni au început să facă comerţ cu aur încă din secolul 5. Iar liderii tribului sunt şi acum acoperiţi cu aur, scrie BBC.

Regatul Ashanti, fondat în 1670, este situat în sudul Ghanei din prezent. Regii săi au încă multă influenţă şi mult aur. Poartă atât de multe bijuterii din metalul preţios, încât au nevoie de ajutor să-şi ridice mâinile, relatează BBC.

Aici, aurul e peste tot şi face parte dintr-o perioadă mai puţin cunoscută a istoriei Africii, care nu vorbeşte despre sclavie, ci despre bogăţia acestui continent.

Când regele dă mâna cu cineva, apare o altă mână care îi sprijină braţul pentru că poartă atât de mult aur, încât are nevoie de ajutor. Există la curtea regelui Ashanti o persoană care ocupă funcţia de sprijinitor al braţului regal.

Regatul Ashanti face parte din Ghana modernă, dar regele tribului are în continuare o poziţie influentă. Ca toţi regii, Otumfo Osei Tutu II vorbeşte foarte rar cu presa. Astfel întreţine mitul regal.