Ameninţare cu bombă pentru Regele Suediei, din partea unui grup condus de criminalul Breivik

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monstrul norvegian a fost condamnat la numai 21 de ani în detenţie, maximul legal în Norvegia

Cuplul regal al Suediei a fost ţinta unei ameninţări cu bombă joi, după ce un grup admirator al criminalului în masă, Anders Behring Breivik, a transmis două scrisori poliţiei. Ameninţarea survine cu două săptămâni înainte de vizita preşedintelui Barack Obama în Suedia, care a dus deja la sporirea măsurilor de securitate în Stockholm.

Grupul „Anders Behring Breivik Sympati Group North Europa“ a trimis două scrisori identice, într-o engleză stricată, poliţiei locale şi unui ziar suedez.

Membrii grupării susţin că Breivik este liderul lor şi că acesta le insuflă „multă speranţă pentru viitor“.

Scrisorile conţin detalii despre patru bombe- făcute din fertilizator, în mod similar cu cel folosit de Breivik în atacul de la Oslo- pe care plănuiesc să le folosească în maşini-capcană.

Ei au anunţat că dispozitivele vor exploda în apropierea Consiliului Administrativ din Karlsstad, la aproape 300 de kilometri distanţă la vest de capitala Suediei, în timpul unei vizite programate de familia regală.

Scrisoarea menţionează că grupul şi-ar dori să îi vadă morţi pe Regele Carl Gustaf şi Regina Silvia. 

Gruparea susţine în scrisorile trimise, că membrii săi sunt responsabili cu uciderea fostului premier suedez, Olof Palme, în 1986.

 În finalul documentului, suedezii au anunţat că după bombe, vor începe să „vâneze“ homosexualii.

Şeful poliţiei locale a anunţat că iau ameninţările în serios şi a crescut nivelul securităţii în zonă, dar vizita cuplului regal nu va fi anulată.