Universitatea din Oslo l-a respins pe Breivik, care voia să studieze ştiinţe politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anders Breivik este condamnat la 21 de ani de închisoare, pentru uciderea a 77 de persoane
Anders Breivik este condamnat la 21 de ani de închisoare, pentru uciderea a 77 de persoane

Universitatea din Oslo a respins solicitarea extremistului de dreapta norvegian Anders Behring Breivik, autorul masacrelor din Oslo şi Utoya, care voia să se înscrie la facultatea de ştiinţe politice, notează EFE şi AFP. Într-un anunţ făcut marţi, Universitatea a susţinut că extremistul nu are calfiicările necesare pentru a urma facultatea dorită.

„Concluzia este că nu a fost considerat suficient de calificat pentru a urma un curs de ştiinţe politice”, a declarat pentru AFP rectorul Universităţii din Oslo, Ole Petter Ottersen. Potrivit lui Ottersen, o scrisoare standard a fost trimisă extremistului pentru a-i explica refuzul.

„Trebuie să mai demonstreze ceva cunoştinţe ca să poată studia ce vrea”, a declarat avocata lui Breivik, Vibbke Heim Baera, pentru cotdianul norvegian „Dagbladet”.

Breivik, care execută în prezent o pedeapsă de 21 de ani de închisoare pentru 77 de omucideri, a aplicat pentru un loc la aceste cursuri, pe care să le urmeze din celula sa.

În Norvegia, universităţile selecţionează candidaţii în funcţie de notele obţinute la examenele susţinute în anii anteriori de învăţământ, nivelul de admitere variind de la un an la altul.

În vârstă de 34 de ani, Breivik şi-a întrerupt studiile în timpul învăţământului secundar, însă, conform avocatei sale, Vibeke Hein Baera, el a început să înveţe în închisoare pentru a-şi ridica nivelul şcolar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite