Un robot avatar merge la şcoală în locul unui băiat bolnav din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robotul avatar. Captură Reuters.

Joshua Martinangeli, un băiat de 7 ani, este prea bolnav pentru a merge la şcoală. Însă elevul german poate interacţiona în continuare cu profesorul şi colegii de clasă prin intermediul unui robot avatar care stă în clasă în locul lui şi trimite un semnal intermitent când are ceva de spus, scrie Reuters.

"Copiii vorbesc cu el, râd cu el şi uneori chiar comunică cu el în timpul lecţiei. Şi Joshi poate face asta destul de bine", a declarat Ute Winterberg, directoarea la Pusteblume-Grundschule din Berlin, într-un interviu pentru Reuters.

Joshua nu poate merge la cursuri pentru că poartă un tub în gât din cauza unei boli severe de plămâni, a spus mama sa, Simone Martinangeli.

Proiectul este o iniţiativă privată plătită de consiliul local din districtul berlinez Marzahn-Hellersdorf.

„Suntem singurul district din Berlin care a cumpărat patru avatare pentru şcolile sale. Impulsul a fost dat de COVID-19, dar cred că acesta va fi viitorul dincolo de pandemie”, a declarat consilierul districtual pentru educaţie Torsten Kuehne.

Joshua Martinangeli. Captură Reuters

"Se întâmplă din când în când, din diverse motive, ca un copil să nu poată merge personal la clasă. Robotul avatar îi poate oferi copilului şansa de a rămâne parte a comunităţii şcolare", a spus Kuehne. El a adăugat că a adus deja în discuţie proiectul la nivel de stat.