Samsung a lansat oficial Galaxy Fold în România, hands-on VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adrian Pogîngeanu

Samsung a lansat vineri, 6 decembrie, în România, primul său smartphone pliabil, Galaxy Fold, în cadrul unui eveniment de presă care a avut loc în Afi Cotroceni, în noul magazin Samsung Experience Store.

Samsung Galaxy Fold reuneşte inovaţii de inginerie şi de design care au fost dezvoltate de către echipele Samsung în decursul ultimilor 8 ani, de la debutul primului prototip de telefon pliabil în 2011. Acestea au fost îmbunătăţite în decursul ultimelor luni, astfel că, Galaxy Fold vine acum echipat cu un mecanism de pliere uşor şi natural, care se închide compact printr-o singură mişcare, datorită unei balamale ce are mai multe trepte de interblocare, un display cu 50% mai subţire decât al unui smartphone obişnuit, un design compact, două baterii şi un sistem de şase camere foto.

Specificaţii Galaxy Fold (SM-F900F):  Snapdragon 855 (7nm), 12GB de memorie RAM, şi 512 GB spaţiu de stocare. Ecran Dynamic AMOLED cu rezoluţie 1536 x 2152 p (densitate 362 ppi) de 7.3 inci, cu standard HDR10+.

Pe spate, regăsim un sistem format din trei camere, una wide de 12 MP cu f1.5, a doua tele de 12 MP f2.4 şi a treia ultra-wide de 16 MP f2.2. Camera duală de selfie are 10 MP cu f2.2 şi 8 MP cu f1.9. Bateria telefonului are  4235 mAh şi suportă încărcare de până la 15W wireless sau pe fir.

În al doilea video vezi cum se comportă Galaxy Fold în Asphalt 9.

Galaxy Fold este potrivit pentru o utilizare rapidă atunci când este închis, putând fi folosit lejer cu o singură mână, şi se transformă într-o mini tabletă atunci când este deschis. Utilizatorii pot deschide simultan până la trei aplicaţii, având parte de tranziţii intuitive şi fără întreruperi între telefonul pliat şi cele două ecrane principale.

Samsung Galaxy Fold e disponibil la preţul de 9500 lei.