Marea și ultima iubire a lui Adrian Pintea. Femeia care l-a fascinat: „A fost straniu, ca o regăsire peste timp”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebru actorul, de la a cărui moarte se împlinesc astăzi 16 ani, și-a cunoscut marea iubire, pe Lavinia, pe când aceasta avea doar 16 ani, iar el, 43. Deși era o mare diferență de vârstă, acest lucru nu i-a împiedicat să-și trăiască dragostea.

Lavinia Tatomir l-a întâlnit pe Adrian Pintea când avea doar 16 ani, dar relaţia lor sentimentală a debutat când ea a ajuns la 20 de ani. La scurt timp s-au şi căsătorit. Au trăit împreună şapte ani de iubire intensă, dar într-o zi visul s-a terminat.

Lavinia Tatomir și Adrian Pintea au fost căsătoriți 7 ani FOTO Adevărul

Când l-a cunoscut pe Adrian Pintea, Lavinia Tatomir avea doar 16 ani. S-a întâmplat în 3 ianuarie 1997, la Craiova, oraşul ei natal. S-au căsătorit civil la 25 decembrie 2000, iar cununia religioasă a avut loc la 30 iunie 2001, la Biserica Catolică din Craiova, Pintea fiind catolic. Peste şapte ani, în 8 iunie, cele două suflete pereche, aşa cum le plăcea lor să-şi spună, au fost despărţite de moarte. Adrian Pintea s-a stins la Spitalul Fundeni, unde fusese internat în stare gravă, cu ciroză hepatică. Avea 52 de ani.

Cum s-au întâlnit

Povestea lor de iubire este una extraordinar de frumoasă. Lavinia Tatomir, care în prezent este medic psihiatru și este căsătorită cu un doctor anestezist, dezvăluia cum l-a cunoscut pe regretatul actor Adrian Pintea.

  „Ne-am întâlnit la 3 ianuarie 1997, în miezul iernii… Adrian a rămas fără voce… Mă văzuse la televizor şi îl fascinase darul meu (n.r. bioenergia) şi a dorit imediat să mă cunoască. Întâlnirea noastră a fost foarte stranie, asemeni unei regăsiri peste timp. Ne fascinam reciproc, de fapt! Când m-a cerut de soţie, tocmai împlinisem 20 de ani şi încă îi vorbeam cu dumneavoastră”, mărturisea Lavinia Tatomir în revista Taifasuri. Regretatul actor a cerut-o de soţie chiar la 2 septembrie 2000, de ziua ei de naştere.

"Adrian m-a sunat şi m-a cerut de soţie. Iniţial am crezut că a încurcat numărul de telefon şi că cererea în căsătorie îi era adresată altei femei. Nu puteam crede! Când m-am convins că este vorba despre mine, fără să mai stau pe gânduri, am spus „Da!” şi am fost fericită! Îl iubeam de copil! Mai târziu mi-a mărturisit că m-a iubit din prima clipă, că mă visa, că nu înţelegea ce i se întâmpla, că a aşteptat, tăcut, să împlinesc 20 de ani”, a povestit Lavinia Tatomir.

Lavinia era menţionată des de către actor în interviurile pe care le acorda şi, conform acesteia, se comporta ca un cavaler, lăsându-i în fiecare dimineaţă câte o scrisoare, unele dintre acestea fiind reproduse în prima carte pe care i-a dedicat-o acestuia „Lecţie de iubire cu Adrian Pintea“.  

Rolul care l-a făcut celebru

Adrian Pintea a copilărit la Beiuş – locul în care s-a născut, pe 9 octombrie 1954 – şi la Oradea. Înzestrat peste măsură, Adrian Pintea s-a înscris și a absolvit cu brio IATC, în 1979, la 24 de ani. A urcat pe scenă încă din timpul studenției, a avut zeci de roluri, dar ”lovitura” a dat-o în 1980 cu rolul care l-a făcut celebru: ”Iancu Jianu zapciul”, apoi cu ”Iancu Jianu haiducul” (1981), în regia regretatului Dinu Cocea.

Angajat al Teatrului ”Nottara” din Bucuresti, inegalabilul Adrian Pintea a cucerit mereu publicul si întotdeauna a stârnit ropote de aplauze cu interpretările sale magistrale. Tăcerile, sensibilitatea, puterea privirii sale transmiteau mai multă emoție decât orice cuvânt rostit.

O săptămână de grele suferințe

Nobilul cinematografiei româneşti se stingea din viaţă pe 8 iunie 2007, după o săptămână de grele suferinţe în spitalul Clinic Fundeni. Insuficienţa hepatică severă era dublată de o infecţie care ar fi apărut în urma unui implant dentar pe care actorul şi-l făcuse. Conform soţiei sale, Lavinia, Pintea era complexat de dantura sa, dorind să-i îmbunătăţească aspectul. Avea doar 53 de ani când era condus pe ultimul drum de soţie, familie, prieteni, studenţi, fani şi de calul său. Actoria o luase demult în stăpânire, îi rămăsese numai regia, unul dintre visele sale neîmplinite rămânând acela de a regiza un film.

Mai multe pentru tine:
Este considerată o delicatesă, însă te poate ucide. Cea mai periculoasă brânză din lume se fabrică în Europa
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare