Ghidul condimentelor: cum le combini. Ce se pune la carne, pește, ouă, brânzeturi, legume

0
0
Publicat:

Există câteva asocieri culinare care dau un gust special mâncărurilor. Fiecare ingredient are, până la urmă, perechea lui. Iată cele mai potrivite condimente pentru principalele categorii de alimente.

Condimentele dau gust deosebit mâncărurilor FOTO Shutterstock

Condimente pentru carne, pește, ouă, brânzeturi

Carne de vită: rozmarin, busuioc, chimion, chimen, schinduf, usturoi, ghimbir, maghiran, ceapă, oregano, pătrunjel, salvie, tarhon, cimbru, nucșoară.

Carne de pui: busuioc, frunze de dafin, chives, scorțișoară, chimen, mărar, usturoi, ghimbir, maghiran, ceapă, oregano, cuișoare, pătrunjel, turmeric, rozmarin, șofran, salvie, tarhon, cimbru, leuștean, ardei iute.

Carne de porc: chimen, cardamon, usturoi, ghimbir, oregano, cimbru, rozmarin, șofran, salvie, tarhon, boia, anason.

Carne de curcan: busuioc, usturoi, maghiran, ceapă, oregano, rozmarin, șofran, salvie, tarhon, cimbru.

Carne de miel: usturoi, ghimbir, maghiran, mentă, pătrunjel, rozmarin, șofran, salvie, tarhon, cimbru, ardei iute.

Pește: busuioc, mărar, fenicul, usturoi, ghimbir, lămâie, chili, maghiran, oregano, pătrunjel, rozmarin, șofran, turmeric, salvie, tarhon, cimbru.

Ouă: anason, busuioc, chimen, ardei iute Cayenne, arpagic, coriandru, mărar, fenicul, maghiran, oregano, pătrunjel, rozmarin, șofran, salvie, tarhon, cimbru.

Brânzeturi: pătrunjel, busuioc, mărar, oregano, cimbru, ardei iute, boia dulce, paprică afumată, usturoi, ceapă verde.

Condimente pentru legume

Fasole uscată: chimen, usturoi, ardei iute, paprică, ceapă, oregano, pătrunjel, salvie, cimbru.

Fasole verde: busuioc, chimen, mărar, maghiran, mentă, salvie, cimbru.

Varză: chimen, ardei iute, ienibahar, mărar, fenicul, maghiran, salvie.

Vânătă: busuioc, mărar, usturoi, maghiran, mentă, ceapă, oregano, pătrunjel, salvie, cimbru.

Ciuperci: mărar, pătrunjel, usturoi, lămâie, tarhon, cimbru.

Cartofi: ardei iute, mărar, pătrunjel, cimbru, boia dulce și iute, usturoi.

Roșii: busuioc, arpagic, coriandru, mărar, usturoi, ardei iute, maghiran, oregano, pătrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, leuștean.

Dovleac: chimen, cardamon, scorțișoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, maghiran, oregano, rozmarin, salvie.

Cu ce asociezi carbohidrații

Pâine: busuioc, chimen, arpagic, mărar, fenicul, usturoi, mentă, oregano, pătrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru.

Paste: busuioc, arpagic, coriandru, mărar, oregano, pătrunjel, rozmarin, salvie, lămâie, chilui, cimbru.

Orez: busuioc, pătrunjel, leuștean, șofran, cuișoare, cardamon.