George Clooney, regizor, scenarist şi actor în „The Monuments Men“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Clooney

Actorul american George Clooney va fi regizor, scenarist şi protagonist în filmul „The Monuments Men" care descrie curajul unui grup de experţi implicaţi în acţiunile de recuperare a operelor de artă furate de nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, potrivit mediafax.ro.

George Clooney va scrie scenariul alături de Grant Heslov, cu care a colaborat deja la „The Ides of March", „Noapte bună şi noroc"/ „Good Night and Good Luck" şi „Omul care se holba la capre"/ „The Men Who Stare at Goats". De asemenea, Clooney va şi regizor şi protagonist în noua peliculă.

Actorul american a achiziţionat deja drepturile de ecranizare a romanului „The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History", de Robert Edsel, care prezintă acţiunile şi eforturile depuse de guvernul american pentru a recupera operele de artă furate de nazişti în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit presei americane, noul film va dispune de un buget mult mai mare, în comparaţie cu precedentele proiecte regizate de George Clooney.