George Simion vrea un plan de țară pentru 20 de ani: „Portul Constanța reprezintă plămânul economic al țării/ Nu vom mări taxele importante”
0Candidatul AUR, George Simion, a declarat marți, 13 mai 2025, că se gândește să promoveze o politică de țară nu pentru 4-5 ani, ci pentru 15-20 de ani. „Sunt aici pentru a spune că România va fi mândră între statele Uniunii Europene”, a spus acesta.

„Trebuie să discutăm cu celelalte formațiuni, cu reprezentanții celorlalte curente din societate. Sunt aici pentru a discuta și pe modelul Pactului de la Snagov pentru aderarea noastră la Uniunea Europeană și la NATO din 1995, care a funcționat, eu nu văd decât economia ca parte a acestui program de țară, conform programului oferit de ASPES de următorii 20 de ani, conform strategiei elaborate de Academia Română, care totuși are și ea un rol, la fel ca și Camera de Comerț și Industrie, ca și biserica noastră națională”, a declarat George Simion, la Camera de Comerț și Industrie a României.
„Portul Constanța reprezintă plămânul economic al țării”
Liderul AUR a mai spus că „trebuie să fim mândri de ce am realizat în 1800, în 1900, în construcția Transfăgărășanului”.
„Asta înseamnă suveranitate și independență națională, nu izolaționism”, a spus Simion.
„Dumneavoastră cunoașteți cel mai bine ce înseamnă să fii stăpân și să fii om liber și, tocmai de aceea, vă garantez, de la portul Sulina la Portul Constanța, unde trebuie să eficientizăm considerabil lucrurile, sunt atât de multe de spus și sar de la una la alta, (…) dar Portul Constanța reprezintă plămânul economic al țării și trebuie eficientizată activitate acolo și prioritizate firmele care au sediu permanent în România. Nu Ucraina și nu alte state”, a adăugat George Simion, citat de Gândul.
„Angajamentul meu ferm și încă o dată, la fel cum am spus despre parteneriatul cu Statele Unite și alte chestiuni cheie, îl reprezintă faptul că nu vom mări taxele importante care vizează mediul antreprenorial”, a mai subliniat George Simion, la dezbaterea organizată de Camera de Comerț și Industrie.
Candidatul AUR are și cu o serie de propuneri pentru evitarea recesiunii: „lărgirea bazei de impozitare”.
„Lărgirea bazei de impozitare prin ceea ce ați făcut dumneavoastră ca exemplu în domeniul construcțiilor și în agricultură, este singura noastră șansă de a nu intra în recesiune și sunt aici ca un garant că România trebuie să beneficieze de tot potențialul său. Sunt aici pentru că nu fug de cei care contează în societatea românească. Sunt aici pentru a spune că România va fi mândră între statele Uniunii Europene și între statele lumii libere și a NATO”, a mai spus Simion.
Simion: „Eu cred că zece ani am avut un președinte turist”
Candidatul AUR la alegerile prezidențiale, George Simion, a fost întrebat care este viziunea sa de dezvoltare a țării prin turism.
„Eu cred că zece ani am avut un președinte turist, dar nu a reprezentat deloc interesele turismului din România. Nu intenționez în cei cinci ani de mandat să am vreun concediu, însă cu siguranță o să merg cu copiii, cu familia, o zi, două, trei pe Clisura Dunării, în Deltă, în Bucovina, în Munții Apuseni. Nu-mi place la plajă, stai degeaba acolo. Eu sunt un om mai activ”, a declarat George Simion.
„Măsurile de încurajare a activității economice din România trebuie să continue”
El a precizat că, referitor la nivelul de impozitare, va reprezenta un mediator în privința discriminării care „se întâmplă între voucherele de la nivelul public și pentru privat”.
„Măsurile de încurajare a activității economice din România trebuie să continue, pentru ca oamenii să aleagă Marea Neagră și nu Cadrilaterul, pentru ca să putem construi pe Muntele Mic, în Caraș-Severin și la Băile Herculane un pol de atragere al turiștilor, care altfel se duc la Bansko sau în Austria pentru schi. Avem potențialul de a face aceste lucruri”, a afirmat liderul AUR.
Potrivit liderului AUR, contractele part-time nu ar mai trebui impozitate precum contractele full-time.
„Sezonierii, și mai ales elevii, studenții care își doresc să lucreze să o poată face, să poată fi angajați legal, în niște condiții decente, pentru două ore, patru ore, nu full-time. Ceea ce s-a întâmplat, din disperarea lor, acum 2 ani, cu distrugerea, practic, impozitarea la nivel de full-time a contractelor part-time, este o altă nenorocire adusă mediului antreprenorial din România”, a mai spus George Simion.