Studenţii de la Politehnica Bucureşti - viitorii specialişti în inginerie aerospaţială ai lumii

Studenţii de la Politehnica Bucureşti - viitorii specialişti în inginerie aerospaţială ai lumii

Conducerea Universităţii Politehnica din Bucureşti a semnat, ieri, un parteneriat cu Fokker Engineering, subsidiară a Fokker Technologies, o companie olandeză activă în industria aerospaţială. Astfel, studenţii de la Facultatea de Inginerie Aerospaţială din cadrul UPB vor putea urma, în perioada următoare, un stagiu de pregătire în inginerie aerospaţială, care le-ar putea permite să se angajeze mai lesne în companiile de profil din lume.

Recent pe Internet a apărut ştirea că Google a creat un poet în cadrul unor experimente de inteligenţă artificială. Este oare un început de drum şi vom avea roboţi care scriu poezii? Mai precis, ştirea spune că Google a vrut să îmbunătăţească acurateţea gramaticală a motorului lor de inteligenţă artificială şi i-au dat să citească 2.685 de romane de dragoste.

acum 10 luni · comentarii (6)

Am citit pe undeva că, mai demult prin istorie, era pe vremea taxelor pe ferestre şi a fumăritului de la noi, în Anglia, fiind mare nevoie de fonduri pe la „budget” sau cum i-o mai fi spus pe atunci, cineva, un filantrop desigur, a avut ideea de a se pune o taxă şi pe cîini. Că erau destui pe Insulă şi oricum Nelson trebuia să-şi repare flota, tocmai trecuse Războiul celei de-a treia Coaliţii şi se anunţa Bătălia de la Trafalgar.

acum 10 luni · comentarii (0)

Cercetătorii de la laboratorul CERN din Elveţia au descoperit experimental în 2012 un ingredient fundamental din reţeta Universului: particula elementară Higgs sau bosonul Higgs. Descoperirea era foarte importantă, căci fără această particulă noi nu am fi existat, încât fizicienii teoreticieni care au prezis existenţa particulei cu jumătate de secol în urmă au fost recompensaţi cu Premiul Nobel în fizică în 2013.

acum 1 an · comentarii (14)

Îmbuibat de filosofie orientală, milionarul Dmitri Istkov crede că moartea este ceva inutil, aşa că şi-a investit talanţii într-un proiect destinat găsirii formulei vieţii eterne, o lume în care toţi oamenii vor fi frumoşi şi nemuritori. Obiectivul halucinantului proiect se rezumă în câteva cuvinte: ameliorarea speciei umane prin transferul conştiinţei într-un creier artificial. Iar în viziunea sa, obiectivul va fi atins chiar în anul 2045.

acum 1 an · comentarii (44)

Analiza ADN-ul mandibulei unui om care a trăit acum 40.000 de ani pe teritoriul României de azi arată că oamenii preistorici s-au împerecheat cu Neanderthalieni, mai târziu decât se ştia. O parte din genele noastre actuale provin de la specia Neanderthaliană, care a dispărut acum 39.000 ani.

acum 2 ani · comentarii (15)

Cel mai mare accelerator de particule din lume, Large Hadron Collider (LHC) de la CERN, Laboratorul European pentru Fizica Particulelor de la Geneva, reporneşte astăzi, 3 iunie 2015. După o pauză de mai bine de doi ani pentru lucrări de îmbunătăţire, acceleratorul va crea coliziuni de particule la energii de aproape două ori mai mari decât înainte.

acum 2 ani · comentarii (5)

În dimineaţa zilei de 14 ianuarie, s-a înregistrat o piedere de amoniac la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Astronauţii aflaţi la bord se află în pericol. Dupa ca şi-au pus măştile pentru a respira s-au refugiat cu toţii în zona rusească de la bordul ISS şi încearcă să rezolve această situaţie de pericol.

acum 2 ani · comentarii (7)

“Avion cu motor ia-mă şi pe mine-n zbor” era un refren al copilăriei, când vedeam pe cer dârele lăsate de avioanele cu reacţie. Astăzi unii au schimbat refrenul. Zice-se că dârele ar fi de fapt efectul dispersiei în atmosferă a unor chimicale menite să ucidă populaţia. În fapt, tot ce se dispersează în această gogomănie amuzantă este ignoranţa în domeniul ştiinţelor exacte.

acum 2 ani · comentarii (57)

Ce este inteligenţa? Cum poate fi ea cuantificată sau modelată? Ce face ca o fiinţă umană să fie mai inteligentă decât alta? Putem crea maşini care să îndeplinească sarcini care în mod normal necesită inteligenţă? Acestea sunt întrebări la care încearcă să răspundă cercetătorii din domeniul inteligenţei artificiale.

acum 2 ani · comentarii (0)

În fiecare an, 10 premii Ig Nobel sunt acordate cercetătorilor sau personalităţilor care au obţinut rezultate deosebit de... trăsnite în diverse domenii – de la fizică la medicină, economie, biologie sau chiar şi artă. De multe ori, aceste descoperiri par (şi chiar sunt) inutile, incredibile sau bizare şi strârnesc râsul. Vă prezentăm în continuare lista „descoperirilor” premiate pentru anul 2014.

acum 3 ani · comentarii (2)