2013 - anul în care numărul telefoanelor mobile depăşeşte populaţia globului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
infografic

Anul acesta, numărul telefoanelor mobile aflate în uz  va depăşi numărul total al oamenilor de pe planetă, relevă un nou studiu efectuat de Breeze Mobile, remis „Adevărul“

Astfel, până la sfârşitul acestui an, în buzunarele persoanelor vor exista peste 7,1 miliarde de telefoane. În decembrie 2012 erau 6,7  miliarde de cartele SIM active şi 1,3 miliarde de smartphone-uri în uz. 

Studiul mai relevă faptul că peste 2,2 miliarde de persoane accesează internetul numai de pe telefonul mobil, spre deosebire de cei 1,6 miliarde de utilizatori care se conectează numai de pe un PC. Dintre aceştia, 1,3 miliarde intră pe reţelele sociale numai de pe telefoane. 

Mai aflăm şi că SMS-urile sunt cea mai folosită tehnologie mobilă, având peste 5,8 miliarde de utilizatori la nivel global. 

„În 2013 se vor descărca mai multe aplicaţii (80 miliarde) decât s-au descărcat cumulat în toţi anii de la inaugurarea magazinelor de aplicaţii“, mai susţin cei de la Breeze Mobile. 

Situaţia în România

Cu toate că numărul utilizatorilor de mobil din România care accesează internetul nu l-a depăşit încă pe cel al persoanelor care se conectează la Web de pe PC, lucrul acesta se va schimba anul acesta. 

„Numărul conexiunilor active la internet mobil a crescut cu 60% în ultimele 12 luni“, se arată în comunicatul remis „Adevărul“.

La capitolul „smartphone“, România nu a ajuns încă la media vest-europeană însă suntem în linie cu media globală, cu o penetrare de 25% pe această piaţă. 

De asemenea, „numărul românilor care accesează Facebook de pe telefonul mobil a crescut cu 39% în ultimele 6 luni, mai repede decât creşterea numărului utilizatorilor de Facebook în acelaşi interval – peste 2.5 milioane utilizatori activi de Facebook pe mobil“.

Mai multe informaţii puteţi afla din infograficul Breeze Mobile: 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite