Viitorul educaţiei e pe internet: aplicaţia care introduce teste standard de engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul educaţiei este pe smartphone, iar Duolingo este o platformă care arată cum se face acest lucru. Aplicaţia care ne ajută să învăţăm limbi străine urmează să introducă teste standardizate, care imită examenul TOEFL de engleză.

Potrivit “Wall Street Journal”, aplicaţia inventată de Luis von Ahn, care a devenit cea mai bună din magazinul Apple, conform firmei din Cupertino, vrea să introducă testele standardizate de pe 13 mai. Acestea vor costa 20 de dolari şi vor să fie un ajutor pentru oamenii din ţările în curs de dezvoltare care vor să înveţe o limbă. După cum a declarat Luis Von Ahn pentru “Adevărul”, scopul Duolingo este de a aduce o alternativă viabilă la site-urile şi cursurile de limbă. Pentru că cei care învaţă o limbă străină sunt de obicei oamenii care nu au un statut social foarte bun.

Duolingo speră ca în viitor aceste teste care momentan nu vor avea nicio încărcătură juridică vor fi acceptate la universităţi şi companii ca o dovadă a cunoştinţei unei limbi străine. Testele de pe Duolingo vor fi certificate şi verificate de către reţeaua mobilă. TOEFL e un test de cunoştinţe de limbă engleză care a fost fondat în 1964 şi este deţinut de 27 de milioane de oameni din toată lumea. Cu toate acestea, costă 250 de dolari, mai mult sau mai puţin în funcţie de ţară.

Cum reuşeşti să nu trişezi?

Aceasta este marea problemă cu un test care este dat de la distanţă. Cum verifici că utilizatorul nu trişează? Ei bine, testul poate fi dat doar cu smartphone-uri care au cameră frontală, cel care dă testul trebuie să nu aibă căşti la urechi şi să rotească telefonul 360 de grade prin cameră pentru ca cei de la Duolingo să se asigure că nimeni nu mai este prezent în cameră.

Compania va înregistra sunetul şi videoclipul din timpul examenului. De asemenea, stafful Duolingo menţionează că poate verifica 60 de examene pe oră pentru dovezi ale copiatului. Care sunt aceste semne? De exemplu, dacă o persoană se uită în afara ecranului.

Luis von Ahn a acordat un interviu pentru Weekend Adevărul la începutul lunii. Până acum, Duolingo făcea bani din traduceri făcute de utilizatori. Astfel, învăţai diverse limbi traducând texte CNN şi BuzzFeed, platforme cu care Duolingo are contract.

Potrivit declaraţiilor lui Luis von Ahn, şcolile folosesc deja Duoingo. "Să ştii că multe şcoli folosesc deja Duolingo. Nu ştim numărul exact, pentru că avem un serviciu gratuit şi nu au nevoie să ne spună, dar sunt mulţi. Estimăm că sunt câteva sute de mii de elevi care folosesc Duolingo ca temă pentru acasă. Ştim asta de la câţiva profesori. Un lucru pe care-l vom face în curând şi pe care-l anunţ aici în premieră e că vom lansa o opţiune pentru profesori, ca să-şi poată urmări elevii, activitatea lor aici. Acest lucru va aduce foarte multe şcoli aici. E interesant să ştim că Duolingo e temă pentru acasă, pentru că aşa ne atingem scopul”, a spus Von Ahn.

În privinţa, schimbării sistemului educaţional, Von Ahn crede că există lucruri care poti fi îmbunătăţite de tehnologie. "Cred că e nevoie de o persoană. Duolingo se foloseşte cel mai bine împreună cu un profesor. Poţi să întrebi o persoană, iar ea să-ţi răspundă. În schimb, învăţământul trebuie să se mai schimbe. Nu cred că e foarte folositor ca un profesor să stea în faţa clasei de 50 de studenţi şi să predea ceva ce poate fi văzut pe un video. E învechit aşa. Dar un om trebuie să explice, trebuie să răspundă la întrebări despre anumite concepte unui grup mic”, a spus Von Ahn. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/duolingo" target="_blank">View the story "Duolingo" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite